01-08-2019 Africhting Neede (4)

Gisterenavond wederom samen met Sabine de jongen van de eerste ronde in de mand gepakt.

Deze keer heb ik ze in Neede losgelaten bij ons vorige huis welke nog in de verkoop staat. Wel gek want we hebben daar heel veel duiven opgepast en zien vallen. Nu dus op die plek de duiven om 10.10 uur snel 1 voor 1 losgelaten.

Daarna even voer gehaald bij Eric Stortelder en toen weer terug naar Hengelo. Was zelf benieuwd hoeveel er terug zouden zijn want de duiven wilden nu niet zo vlot weg van de losplaats als de voorgaande keren. Maar om 11.15 uur bij thuiskomst waren er al weer 41 van de 45 terug. Dat viel mij reuze mee.

Aangezien in nog minstens twee keer per week in Neede kom kan ik de jongen mooi mee nemen als het weer goed is. Wil graag nog wat verder gaan met de jongen naar Doetinchem of Tolkamer.

Niet alles is naar wens want ik heb de jongen van de tweede ronde nu reeds een week vast zitten i.v.m verkeerde mest/coli. Ben ze aan het kuren met 4 in 1 mix. Ook zijn er veel van het hok weg want er zijn er nu nog 32 van de 64. Zal deze jongen als reserve houden en later gaan af richten. Eventueel als reserve jaarlingen volgend jaar mee om te kijken welke er goed genoeg zijn om als twee jarigen in de vliegploeg opgenomen te worden.