01-08-2022 Eerste africhting na de Coli.

Vorige week maandag zijn onze jongen voor het eerst weer los geweest na de Coli kuur. (4 in 1 mix)

Nou we hebben het geweten, zowel op de maandag als op de dinsdag hebben onze jongen uren gevlogen en waren ze uit het zicht. Na anderhalf of twee uur kwamen de jongen pas terug en dan ook nog niet allemaal tegelijk. Ik denk dat het door de 4 in 1 mix kuur kwam en het feit dat ze een week binnen hadden gezeten.

Gelukkig was dat op de woensdag afgelopen en vlogen ze wel prima maar niet dat ze uren uit het zicht waren. Ook opvallend dat bij de jonge duivinnen er altijd een drietal niet meededen met het spektakel. (Van de 28 jonge duivinnen) Bij de doffers was dat aantal groter en waren er meestal een stuk of 11 veel eerder terug. (Van de 28 jonge doffers) Die waren nog niet goed op kracht schijnbaar maar aan het eind van de week vlogen ze allemaal.

Dus vorige week nog 4 jongen verspeeld van het hok en afgelopen zondag nog 1.

Vanmorgen heb ik 26 jonge doffers en 25 jonge duivinnen in de mandjes gepakt. Voor hun eerste africhting maar meteen naar Bentelo gereden (6 km) om daar de jongen 1 voor 1 los te laten. Pas om 10.30 stopte het met regenen en kwam de blauwe lucht erbij. Dus om 11.35 uur begonnen met het loslaten van de jongen.

Sabine was bij het hok aanwezig om de jongen binnen te roepen.

Ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in hoe het zou gaan met de terugkomst van de jongen omdat het nog niet zo lang geleden was dat wij Coli hadden bij onze jongen met 6 dode jongen als gevolg. Maar het viel mij 100% mee, bij thuiskomst waren er al 49 jongen terug van de 51. Wouw, ongelofelijk, soms kun je het echt niet van te voren inschatten. Ik was al blij geweest met de helft en dat de rest de hele dag nodig zou hebben om op hun hok terug te komen.

Alles terug en een zeer tevreden bazin en baasje. In het begin bleven ze samen om het hok vliegen waardoor er nu zoveel om 11.48 en 11.49 uur geklokt zijn.

Bij binnenkomst mochten de jonge doffers en duivinnen bij elkaar verblijven. De tussendeur stond los zodat ze samen mooi bij elkaar konden verblijven. Het was ze aan te zien want veel jongen hadden veel plezier met elkaar. Om ongeveer 16 uur zijn de jongen weer gescheiden.

S’middags naar de liefhebber geweest die op de eerste klokvlucht met zijn jonge duiven de 1ste en 2de plek bezette van heel onze afdeling Noord. John Vasterink is zijn naam. Hij vliegt zo geweldig goed met zijn jongen dat het lijkt of hij geen Coli problemen kende bij zijn jongen. Binnenkort het hele verhaal en zijn systeem dit jaar van het gezond houden van zijn jonge duiven.