02-08-2021 Les 6 Jongen africhting Neede 19km.

Gisterennacht alle jongen in de mandjes gepakt voor een africhting vanuit Neede. De voorgaande keer ging het ronduit slecht met de africhting vanuit Neede dus nu naar dezelfde plek.

Bij mevrouw Lammersen vanaf 10 uur samen met Jan de jongen om de minuut los gelaten. Ik had er 76 bij mij maar een vijftal mocht weer mee naar huis. De reden staat op het onderstaande overzicht. Sabine moest werken dus de jongen moesten uit zichzelf naar binnen gaan.

Bij het vertrek uit Neede waren er 31 terug en bij onze aankomst in Hengelo waren er 51 jongen van de 71 terug. Daarna kwamen ze 1 voor 1 naar huis maar wel verspreid over de middag. Ik ben er niet tevreden mee, bij aankomst thuis moeten op een paar jongen na de meeste jongen weer terug zijn. Dat een groot deel van mijn jongen niet getrokken heeft zal er vast mee te maken hebben. Er is nog werk aan de winkel om ze strakker en vlotter naar huis te krijgen. Nu om 20.00 uur ontbreken er nog 4 duiven die reeds eerder te laat zijn geweest. Onderstaand de overzichten.

De onderste 5 waren niet mee.

De 954 was om 06.49 dinsdag terug.

De 940 was om 09.30 donderdag terug.


Vanavond de 17 jaarling Natour doffers ingekorfd voor een africhtingvlucht met de grote duivencontainer vanuit Gendringen. De afstand zal ongeveer een 51 kilometer zijn. Morgen meer over de aankomsten.