03-02-2019 Duiven gekoppeld

We hebben op de zondag van 3 februari alle duiven gekoppeld. Het zijn de 13 kweek koppels met daarbij een 24 tal vlieg koppels.

Het zijn mij eigenlijk nog wat teveel koppels want de intentie was om een 15 tal vlieg koppels mee te nemen naar Hengelo. Heb daarom nochmaals gekeken of ik deze kan inkrimpen. Maar zou dan vliegduiven moeten ruimen welke ruim meer dan 50% prijs hebben gevlogen en daar had ik geen zin in.

Tevens is de voorbereiding minder geweest dan de voorgaande jaren. Dit had natuurlijk te maken met de drukte vanwege de verhuizing naar Hengelo. Zo hebben de duiven dit winter geen parathyphus en wormkuur gehad.

Wel hebben we alle kwekers op 17 januari een geel tablet opgestoken en gedruppeld voor de luis/worm.

Het nieuwe hok lijkt goed te zijn voor de duiven, kan zien dat de witte neusdoppen wat witter zijn geworden. Tevens is de laatste afdeling wat kouder dan de rest maar daar gaan we wat aan doen. Het waait daar meer naar binnen omdat de wind daar tegen de muur aan waait en niet weg kan. We gaan de helft van het gaas aan de voorzijde dicht maken met windbreekgaas of plastic golfplaten. Nu even de helft en laatste schuif in het plafond dicht gedaan.

Het begin is nu gemaakt om dit jaar hopenlijk een mooie ploeg jongen over te kunnen houden. De weg zal echter bezaaid liggen met vele valkuilen. Maar we gaan onze stinkende best doen.