03-08-2022 Tweede africhting na de Coli.

Gisterenavond laat in het donker de 51 jongen weer in de mandjes gepakt. Er vloog geen enkele jonge duif van zijn zitvak af zodat ik ze mooi snel in de mandjes had zitten.

Aangezien het op de woensdag zeer warm zou worden, heb ik er bewust voor gekozen om de jongen zo vroeg mogelijk te lossen.

Dus om 6 uur liep de wekker af, gauw douchen en de hokken in orde gemaakt. Voer erin en de mandjes in de auto gepakt en vertrokken naar Hengevelde. Hengevelde is door de lucht 10 kilometer dus een verdubbeling van de afstand met de voorgaande africhting.

Ik heb de jongen 1 voor 1 gelost maar wel redelijk snel achter elkaar. De eerste ging los om 6.55 uur en de laatste om 7.26 uur. Dus 31 minuten voor 51 jongen, elke halve minuut een duif. Het was prachtig weer en 17 graden bij het loslaten van de jongen. Op nog geen 200 meter afstand kwamen er 3 reeën uit het mais tevoorschijn. Prachtig ze hebben mij op speelse wijze gezelschap gehouden.

Op de terugweg was het reeds 19 graden en bij thuiskomst stonden er 17 jongen op de klok. Maar er zaten er ook een stuk of 5 nog op het dak van ons zwembad. Ze hadden geen haast om binnen te komen en duidelijk nog zin om wat te gaan vliegen.

De jongen kwamen verder mooi af en ik denk dat ze dit keer best wat geleerd hebben. Onderstaand de lijst met de kloktijden van onze jongen.

Er zijn er nog vier onderweg maar er zullen er vast nog wel een paar nakomen. De 002 en 014 zijn donderdag morgen nagekomen.