05-01-2023 Vocht 96%

Meestal ben ik vrij vlot klaar bij een beursbezoek betreffende onze postduiven.

Ik mijd alle stands van 1 hokraces en alle stands met de vele bijproducten.

Laat anderen eerst de nieuwe bijproducten maar uitproberen denk ik dan. Als het echt wat goeds is dan komt het ter zijner tijd wel weer onder mijn aandacht als goedspelende liefhebbers er denken baat bij te hebben. Maar ik weet vooraf al dat de kans daarop zeer gering is.

Ik besteed dus weinig aandacht aan de vele bijproducten, maar na mijn voorgaande blog dacht ik, laat ik eens kijken hoe erg het gesteld is om liefhebbers geld uit de zak te kloppen.

Ik was nog geen minuut op internet aan het kijken en ik had meteen beet.

Er wordt een product verkocht, 500 milliliter voor 34,70 euro. De prijs per liter is dus 69,40 euro. WOUW das veel geld, wat krijg je er voor?

Nou bij de analyse staat 96% vocht. Hahaha 96% vocht is 96% water. Vocht is water. Dus u betaald 69,40 euro per liter voor een product wat uit 960 milliliter water bestaat. Dan mogen de andere 40 milliliters welke ontbreken wel uit goudschilvers bestaan wil het nog wat voorstellen.

Ik heb een beter idee, bij mij krijgt u 1000 milliliter vocht voor 30,00 euro. Dat is de helft van het geld, dus toch mooi een leuke deal. Iedereen zal mij voor gek uitmaken door 1 liter water voor 30 euro te verkopen.

Het lijkt er veel op dat er veel liefhebbers zijn die het product kopen op advies van andere liefhebber zonder te letten op de samenstelling en analyse van het product.

Bij de samenstelling staat ook dat er een combinatie van kortketenige vetzuren in zitten. Eerst maar weer eens gezocht op internet wat dat mag zijn.

Het is boterzuur. Boterzuur is super goed om te mixen met andere flavours en oliën. Aan te raden een paar druppels per kilo te gebruiken. De kostprijs van boterzuur ligt onder de 30 euro per liter. Stel dat er van de overige 40 milliliter de helft bestaat uit boterzuur dus 20 milliliter. Dan zijn de kosten per liter 0,60 euro. Lol, hoe duur moet dan de resterende 20 milliliter wel niet zijn die we nog moeten invullen.

Bij de samenstelling staat ook nog een speciale kruidenmix en etherische oliën.

Eerst maar weer eens zoeken wat etherische oliën zijn.

Etherische olie ook wel essentiële olie genoemd, is pure olie dat middels stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. De bloemen, wortels, schors en zelfs de zaden van de plant kunnen hier voor worden gebruikt!

Er zijn een paar honderd soorten vluchtige oliën die gebruikt worden voor hun al dan niet vermeende geneeskrachtige werking.

Er zijn veel soorten etherische oliën.

Als u hierin gelooft dan adviseer ik u om dit jaarlijks te kopen voor uw partner. Het eerste jaar zal ze er vast blij mee zijn. Het tweede jaar voelt ze zich vast geschoffeerd en vraagt vast of haar wat mankeert. Het derde jaar zet ze u vast buiten de deur, mocht dat niet het geval zijn dan weet u in ieder geval dat uw partner u nog lief heeft.

Nu maar eens kijken wat de prijs is van de etherische olie. Druivenpit olie is ook een etherische olie, de prijs is 5,70 euro per liter. Stel de overige 20 milliliter bestaat hieruit dan kost dat 0,12 euro per liter.

We hebben nu 0,96 liter water nodig en aan kosten 0,60 euro aan boterzuur en 0,12 euro aan etherische olie. Daar komt nog een beetje kruidenmix bij zodat we in totaal op iets van 1,00 euro per liter uitkomen.

Lol dit. Nu maar gauw kijken of u het product niet in uw kast hebt staan.   

Ik zou ze de kost niet willen geven aan diegene die het product in huis hebben.

Zo werkt dat dus, water voor veel geld verkopen.