06-01-2024 Topbonnen voor 50 euro. (5)

Wilt u een mooie bon van een tophok/liefhebber aanschaffen dan is hier uw kans.

Een aantal bonnen in de GPS verkoop t.b.v. Make-a-Wish zijn nog niet ingezet. Een groot deel van de opbrengst van deze verkoop gaat naar Make-a-Wish, u maakt een kind die haar wens ziet uitkomen er zeer gelukkig mee.


6.03 Jan en Els Luttikhuis, Ootmarsum

Schenking: 1 jonge duif 2024 in overleg

We hebben hier een mooie schenking van Jan en Els Luttikhuis!

Jan vliegt in de club de Othmar Vliegers.

Jan heeft duiven die het doen op de langere afstanden.

Hij werd over de Nat. Grand Prix vlucht van Issoudun 2021 uitgeroepen tot ‘Grootmeester’ met een groot verschil op de nummer 2. Dan ben je toch even het best presterende hok tussen zo’n 697 andere hokken!

Hij werd in CC 4 van Afdeling 9 alsnog

13e onaangwezen Marathon

12e aangewezen Marathon

17e hokgemiddelde Marathon

Wie gaat er voor deze schenking, de duiven met de langere adem zoals Eliud Kipchoge of de Gebrselassie onder de marathonlopers!

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.10 Comb. Kruk Lindner, Arnhem

Schenking: 2 jonge duiven 2024

De combinatie Kruk Lindner schenkt maar liefst 2 jonge duiven van 2024.

Ze vonden het een geweldige actie waar we mee bezig zijn en willen graag een bijdrage leveren.

Daarom krijgt u twee jongen met een sublieme afstamming.

Deze jongen komen uit hun kwekers van Pieter Veenstra of van Gerard Koopman met de lijnen Kleine Dirk en Wondere Dirk

Wie gaat naar Arnhem om deze twee jongen op te halen?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.12 Comb. van de Hoef – Post, Baarn

Schenking: 1 jonge duif 2024 in overleg

Deze heren schenken een jonge duif 2024 uit de kwekers. Het zal zijn uit de lijnen van H. Hak die ze verkregen hebben via de combinatie Ruttenberg de Ruiter

Deze heren zijn elkaars overburen, het zijn Herman van de Hoef en Willem Post.

Herman doet al jaren mee en Willem Post heeft duiven altijd al leuk gevonden, want zijn schoonvader Arie Kuijer had ze ook. Eind vorig jaar werd Willem lid van PV De Pool, en toen was het compagnonschap met Herman van de Hoef gauw beklonken in 2022. Al eerder hielp Willem zijn overbuurman Herman bij de verzorging als dat nodig was. Het samenwerkingsverband leverde de eerste vijf wedstrijden dit jaar nog geen kopprijzen op, maar meestal een prijs of prijzen bij de eerste 25, en daar waren de mannen al tevreden mee. Want ze vormen nog niet zo heel lang een combinatie!!! Hieronder wat resultaten die ze o.a. wel wisten te behalen:

27-05-23 La Ferte Saint Aubin uitslag: 1, 3, (4 van de 7 prijs)

02-06-23 Limoges: 2, 3 (2, 3)

11-06-23 Gien: 3, (2, 5)

17-06-23 St. Vincent: 7 (1, 2)

24-06-23 Chateauroux: 4, (3, 6)

03-07-23 Gray: 3 (1, 4)

21-07-23 Bordeaux: 5, (3, 3)

29-07-23 Bergerac: 11 (1, 4).

Hieronder 2 klein stukjes over 2 vluchten waaraan ze deelnamen in 2023 :

Maar dat het zaterdag al ‘raak’ zou zijn hadden ze nog niet verwacht. Voor de verrassing zorgde een tweejarige duivin, zelf gekweekt uit gekregen ouders van John Ruttenberg en Reinier de Ruijter. Ook hun tweede duif was van het vrouwelijk geslacht en wint de derde prijs. ,,Wat een succes!”

Al vroeg, om 06.45 uur, werden de duiven met een oost-noordoosten wind gelost. De duiven zouden het niet gemakkelijk krijgen. De klok loopt al naar half vier als Herman en Willem in de verte ‘iets’ zien aankomen. Blijkt een duif te zijn die aanstalten maakt om op hun hok te landen, en niet veel later op de antenne loft die een tijd aangeeft van 15.28.24 uur. Het duivinnetje heeft de afstand 554 km met een snelheid van 63,5 km per uur bedwongen, en wint de eerste prijs in PV De Pool. In groter spelverband Noord een 50ste van 1.144 d. en een 21ste van 640 duiven.

Voor wie deze mooie schenking van deze jong gevormde combinatie?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.13 Comb. van Huisstede (Gertjan), Nederhorst op den Berg

Schenking: 1 late jonge duif 2023 zie stamkaart

Hierbij een schenking van zoon Gertjan en vader Willem, sinds kort is de zoon van Gertjan; Bram ook begonnen in de duivensport als zelfstandig spelend lid.

Dus we kunnen wel stellen dat daar de duivensport een echte familiesport is.

De focus in Nederhorst op den Berg ligt voornamelijk bij de oude duiven op de Eendaagse Fond en uiteraard het jonge duivenspel.

Elke week gaan er duiven mee, weer of geen weer, er wordt voor een kampioenschap gespeeld. De combinatie speelt al jaren zeer verdienstelijk en staan ze bij de kampioenen op de disciplines waar ze op willen schitteren.

Dit jaar onder andere 4e onaangewezen en 6e aangewezen Dagfond.

De voornaamste rassen waar hier goed mee gepresteerd wordt zijn o.a. de v.d. Bulck duiven via Eddy Den Haese, Richard van Zuijlen (2e Asduif Dagfond) duiven van G. en H. Calis (via Roy Vos uit Almere en Jan Reichhold uit Kortenhoef) duiven van Orne Hardeman en duiven van Kampert en zn. uit Kootwijkerbroek.

Dus een uitgelezen kans om een echte crack te bemachtigen voor de eendaagse Fond!

Wie gaat er met deze bon aan de haal en kan dit jong thuis op het hok verwelkomen? De moeder is 1e Asduif Dagfond van 2022 als van 2023 geworden in hun vereniging!

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.14 Comb. van Schaik-Roodbeen, Opheusden

Schenking: 1 jonge duif 2024 in overleg

Hier hebben we een bijzondere schenking want er werd voor ons en Make-A-Wish een uitzondering gemaakt want u zult deze combinatie niet snel terugvinden .

U vindt daar duiven uit lijnen van Beute-Hansen waaronder een duif die ingeteelde lijnen heeft van de “Vechtmachine”, Koopman en Heremans.

In 2023 werden zij in de PV. De Ordonnans in het kampioenschap snelheid 2e generaal onaangewezen en 3e generaal aangewezen. In Afd. 8 Vlieggebied ZW Gou zijn ze 18e onaangewezen Vitesse, 38e onaangewezen en 49e aangewezen bij de Jonge Duiven, 22e aangewezen en 30e onaangewezen Natour. Daarmee behaalde ze in de eindstand de 26e plek onaangewezen en 40e aangewezen generaal Snelheid.

Wie gaat naar Opheusden, een zeer mooi dorp dat langs de Nederrijn ligt?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.15 De Kroonduif Racingpigeons, Woudenber

Schenking: 1 jong duif 2024 in overleg

Een kweekcentrum dat bulkt van de kwaliteit. Topduiven is het enige dat telt in Woudenberg. Van de crème de la crème van de duivensport zijn duiven gehaald. Sinds de oprichting van De Kroonduif Racing Pigeons is gestreefd om een kweekbestand te hebben met superieure rassen die de huidige internationale duivenwereld bepalen. Hiervoor moest hij diep in zijn portemonnee tasten, maar Herman Kroon, eigenaar van het kweekstation, had dit er voor over. Alleen het allerbeste was goed genoeg.

Een super kweekbestand is opgebouwd met duiven van wijlen Anton Ruitenberg aangevuld met het beste van bekende liefhebbers. Op het hok zijn aanwezig; duiven van Vandenabeele, Koopman/v. Dyck, Pieter Veenstra, Heremans-Ceusters, Peter v.d.Merwe, G. & S. Verkerk, Kees Bosua, Jan Duin, Derauw-Sablon; kortom alleen maar pure prestatierassen.

Met o.a.: kinderen of kleinkinderen uit “bewezen” topduiven als:

 • “Wondere Dirk”, Anton Ruitenberg.-
 • Super 781″, Anton Ruitenberg.
 •  “Kleine Dirk”, C. & G. Koopman.
 •  “Kittel”, Dirk v.d. Bulck (B)
 •  “Olympiade”, Leo Heremans (B)
 •  “Bliksem”, Gaby Vandenabeele (B)
 •  “Jonge Harry”, Anton Ruitenberg.
 • Okidoko”, Peter Crans.
 •  “Arie”, Peter v.d. Merwe.-
 •  “Rivaldo”, Peter v.d. Merwe.
 •  “Kannibaal”, Dirk v. Dyck (B)

Inmiddels zijn ook veel liefhebbers geslaagd in binnen- en buitenland en diverse stonden al op teletekst met hun Kroonduiven. Verdere bijzonder interessante gegevens kunt u vinden op de site: www.deKroonduif.nl.

1 van vele referenties:

De mooiste was de 20-781; een rechtstreekse Kroonduif en vloog voor de Gebr. De Vries;1e NPO Marche 10.512 d., 10e Sens 940 d, 17e Npo Chimay 14.882 d.

Wie wordt de hoogste bieder en kan een afspraak gaan plannen met Herman?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.24 Patrick en Ingrid de Lang, Soest

Schenking: 1 jonge duif 2024 in overleg

Graag uw aandacht voor dit koppel die samen goed spelen met de duiven.

Het zijn Patrick en Ingrid de Lang.

De uitslagen die zij met hun duiven weten te realiseren op de onderdelen Midfond, Dagfond en Jonge duiven maken hun nationaal en internationaal bekend. Zij hebben al vele kopprijzen verdiend, zowel in clubverband, regionaal, afdeling en nationaal. Deze duiven zijn vanuit rechtstreekse Pieter Veenstra, Dave van Zon Amsterdam, Dirck van Dyck, G. & H. Calis Bussum en sinds 2020 zijn er diverse rechtstreekse duiven van Johan de Vries uit IJsselmuiden. Door de jaren heen hebben Patrick en Ingrid door deze lijnen te kruisen hebben ze een type duif gekregen waar zij hun overwinningen (teletekst vermeldingen, regionale en nationale kampioenschappen) mee behalen.

Dit jaar werden ze in Afdeling 7 van hun regio:

18e onaangewezen Snelheid

20e aangewezen Jonge duiven

22e onaangewezen Jonge duiven

24e aangewezen Natour

27e onaangewezen Midfond

28e aangewezen Snelheid

33e aangewezen Vitesse

35e onaangewezen Natour

36e onaangewezen Vitesse

41e aangewezen Midfond

40e onaangewezen Dagfond

41e aangewezen Midfond

47e aangewezen Dagfond

23e Generaal Onaangewezen en 24e Generaal aangewezen.

24e Keizer Generaal Snelheid en 25e Keizer Generaal.

Wie wordt de hoogste bieder en kan gaan aankloppen bij deze combinatie?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.27 Rob van Soest, Koog a/d Zaan

Schenking: 1 zomerjong 2023 van de Allround duiven uitzoeken op het hok .

Op zijn hok zitten duiven; uit de beste duiven van Bert en Marco Braspenning, maar ook van Berry van de Brand uit Boxtel. Rob is de generaal kampioen van BVZ Zaandam. In de Zcc werd Rob Vitesse 7e onaangewezen 4e aangewezen en Jong 16e lang totaal 19e en Natour 9e onaangewezen 8e aangewezen Super vit 6e onaangewezen 7e aangewezen.

Enkele uitslagen in de Zcc

V16 Duffel 3e 12e 40e 56e 58e tegen 1678 duiven in concours

V17 Lennik 33e 88e tegen 1440 duiven

V18 Quievrain 9e 29e 99e tegen 1534 duiven

V21 Quievrain 11e 18e tegen 784 duiven

V25 Lennik 2e tegen 538 duiven

M19 Morlincourt 21e 27e 53e tegen 1370 duiven

M20 Pont. St. Max. 13e 14e 46e 79e tegen 915 duiven

M26 Pointoise 8e 68e 74e 77e 84e tegen 411 duiven

J29 Duffel 36e tegen 1238 duiven

J31 Quievrain 14e 61e 62e tegen 1075 duiven

N32 Roosendaal 23e 26e 71e 76e 80e 87e tegen 1063 duiven

N34 Lennik 9e 38e 68e tegen 936 duiven

N35 Quievrain 2e 63e 74e 78e tegen 808 duiven

Wie gaat er aan de haal met deze mooie schenking, u krijgt namelijk zelf de mogelijkheid om een zomerjong van 2023 uit zijn Allround duiven te kiezen!!

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.29 Team Paap & Paap, Zandvoort

Schenking: 1 jonge duif 2e ronde 2024 in overleg

Team Paap bestaat uit Erwin Paap, oom Arie en Ruud Sinnige, dit team helpt ook een handje mee en draagt het goede doel een warm hart toe.

Het begon in 1986, 16 jarige Erwin had een zelfgemaakte hokje. Op de eerste vluchten had hij nog geen klok maar klokte hij bij een liefhebber op loopafstand. Toen hij een duif kreeg van een vlucht rende hij naar de liefhebber toe om zijn duif te klokken, terwijl die liefhebber zelf nog geen duif had geklokt maar helaas viel hij onderweg en was de gummiring kwijt. Gelukkig alsnog gevonden en werd alsnog derde, Erwin besloot toen maar om zelf een klok aan te schaffen.

1987 werd hij bij de jeugdafdeling Haarlem 5e Generaal en in 1988 en 1989 1e Generaal en daarna mocht hij het opnemen tegen de grotere mannen.

In 1989 zijn de hokken verhuisd naar de Duiventuin daar staat ook het verenigingsgebouw. Toen meteen een nieuw hok gebouw en werd er veel aan gesleuteld inmiddels is deze 14 meter lang en 2,5 meter breed en hier zitten alle duiven. 1995 kwam zijn oom Arie erbij en vlogen ze in 1996 onder de naam Team Paap & Paap de eerste succes die ze op hun nieuwe naam mochten schrijven was de 1e plaats Ringenrace in Afdeling Haarlem.

In 2001 werd “De MASK” geboren. Deze duif had voordat hij uitvloog deze naam al. Op Morlincourt Nationaal Jonge Duiven was daar de 1e NPO overwinning en was hij ook de snelste duif van Nederland! Dat jaar werd ook de Mariman Cerafin Trophy binnengevlogen.

Mooie Prestaties 2023

2x 1e prijs Afdeling 6

4x 1e prijs Kring 3

18x 1e prijs in de Club

Kampioenschappen 2023

1e Onaangewezen Jong (lang) Kring 3

1e Hokprestatie Jong (lang) Kring 3

3e Totaal Jong Onaangewezen Kring 3

3e Onaangewezen Dagfond Kring 3

4e Totaal Jong Aangewezen Kring 3

4e Generaal Onaangewezen Kring 3

5e Aangewezen Jong (lang) Kring 3

6e Aangewezen Dagfond Kring 3

Wie o wie stopt deze schenking in zijn/haar zak?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.30 Top duiven Nederland, De Zilk

Schenking: 1 jonge duif 2e ronde 2024 in overleg

Graag uw aandacht bij deze schenking, deze is afkomstig van Top Duiven Nederland. De naam die hierachter zit is Richard Stijnman geboren en getogen duivenliefhebber in hart en nieren.

Richard is een liefhebber waar op de vluchten rekening mee dient te worden gehouden. Hoewel de wedstrijden nu op een laag pitje staan, is Richard een gedreven liefhebber die kweekt met alleen “het neusje van de zalm”.

Zo vinden we op zijn hokken rechtstreekse “Klakken”, “Gebroeders Borgmans”, en “Albert van der Flaes” duiven. Maar ook Dirck van den Bulck duiven waar hij een jong van aanbiedt voor ons en het goede doel.

Wie gaat er met deze zeer mooie schenking van door?

Klik hierop voor de link naar hun bon.


6.32 Vincent Hoogerwerf, Mill

Schenking: 1 jonge duif 2024 in overleg.

Hier hebben we een schenking van een misschien minder bekende liefhebber maar toch zeer gedreven liefhebber.

Op zijn prachtige website www.hoogerwerfracingpigeons.com valt genoeg over Vincent, zijn visie en de prestaties van zijn duiven te lezen.

De namen die u terug zult vinden op de stamkaarten van Vincent zijn: rechtstreekse duiven van Marcel Sangers en Ferry van Loo, later aangevuld met duiven van Joop Groenen en Nico Pronk. Voor de Eendaagse zitten er duiven van Michel Driessen en Arnold Poessenauw. Daarmee speelt Vincent in sterke Afdeling 8 tegen grote kampioenen om de hoogste prijzen en kampioenschappen.

Wie voor deze mooie schenking waar wij ook zeer blij mee zijn!

Klik hierop voor de link naar hun bon.