06-08-2019 Africhting Doetinchem/Halle (5)

Gisterenavond bij schemer alle vroege jongen (45st) in de mandjes gepakt en voorzien van een chipring en druppel voor de luis in de nek.

Vanmorgen om 10 uur begonnen met het loslaten van de jongen in Halle wat vlak voor Doetinchem ligt. Elke minuut een duif los gelaten op de timer van de telefoon. Het liep iets uit zodat het laatste jong om 10.50 uur mocht beginnen aan de terug reis naar Hengelo O. Heb geen enkel jong gezien welke in de lucht zich groepeerde met een andere jonge duif. Het was echt prachtig weer en ik wilde vooral dat ze een leerzame vlucht kregen dus vandaar rustig de tijd genomen om ze te lossen.

Bij thuiskomst om 12.45 uur gauw naar het hok en er bleken er 22 stuks al thuis te zijn. Om 12.10 uur waren er 32 stuks terug en om 12.45 uur een 38 stuks. Om 15.00 uur waren er 43 van de 45 terug. Om 18.40 uur alles weer terug. HIEP HIEP HOERA.

Al met al een mooie africhting. Morgen gaan we de antennes monteren zodat we de registratie en aankomst tijden kunnen volgen op de klok. Wellicht donderdag nog een africhting en dan bij een goede weer voorspelling mee met de vereniging vrijdag avond naar Tilburg.

Achteraf heel blij dat ik Boxtel niet mee had. Veel verliezen bij de jongen, schatting tussen de 25 en 33 procent. Op de afdelingsite staat dat de duiven een goed vertrek hadden. Niets is minder waar het vertrek was zo slecht dat mensen uit Boxtel informeerden hoe de vlucht verlopen was omdat de duiven niet weg wilden. Ook stond er een container welke tot aan de bovenste rij met manden gevuld was. Het kan gebeuren dat het net zo uitkomt met de manden maar verdeel dat dan op alle wagens en stouw er niet 1 vrachtwagen mee vol. Pffff zeer slechte lossing, leugens op de afdelingsite en bovenste rij met manden gebruikt. Voor een eerste natour vlucht zeer slecht en helaas zakt de moed veel liefhebbers in de schoenen en denken ze aan het stoppen met de duivensport omdat er geen lol meer aan is. Met de vroege jongen vluchten veel verliezen en nu weer met de natour.

Onderstaand enkele foto,s van de lossingsplek.

De hakbijl is onderdeel van een zonnewijzer.