09-08-2022 Africhting Lievelde 30 km.

Gisterenavond laat in het donker weer alle jongen in de 4 mandjes gezet. In totaal 49 jongen.

Ik heb ook getwijfeld om ze in te korven in Beckum of Haaksbergen zodat ze met de africhting van CC5 mee konden. Maar het wordt vandaag 29 graden en onze afdeling lost niet voor 8.00 uur dus maar besloten om ze zelf weg te brengen.

Vooraf een mooie plek opgezocht op een afstand van 30 kilometer. Als ik de blog lees van E-T heeft verder rijden niet zoveel zin. Ik kwam uit in Lievelde bij openlucht museum boerderij erve Kots. Mooi buiten af in het prachtige landschap.

Ik ben begonnen om 7.05 met het loslaten van de jongen. Wederom 1 voor 1 en de laatste ging los om 7.26 uur. Op de heenweg was het 12 graden en was er een behoorlijke grondmist boven de weilanden en open plekken. Op de terugweg was het al 15 graden, dus een behoorlijk hard oplopende temperatuur. Verder een prachtige blauwe lucht met een zwakke NO wind.

Bij thuiskomst om 8.12 uur stonden er al 24 aankomsten op de klok. Om 9.00 uur reeds 41 jongen terug van de 49. Om 9.16 uur waren er 46 van de 49.

Onze afdeling heeft de africhtingen van 3 verschillende CC gelost om 8.15 uur. Lol de duiven werden niet eerder gelost in verband met beperkte zichten. Om 8.15 uur heb ik de helft van onze jongen al weer in het hok zitten.

Al met al een prachtige africhting, ik wil het graag 2x in de week vol houden om onze jongen af te richten. Maar nu komt er zeer warm weer aan met dagtemperaturen van 31, 31, 32, 33 en 34 graden. Wellicht is het nu beter om even te wachten op normale temperaturen.

Openluchtmuseum erve Kots met een eigen brouwerij is een bezoek waard. Voor de kinderen is er echt veel te doen en je kunt er lekker pannenkoeken eten.