09-09-2023 Mettet 264 km. 4, 10, 12 en 14 in de CC4. Vereniging 1 t/m 7 en 10 t/m 26.

We hebben 50 oude duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Mettet.

Het zijn al onze 28 oude duivinnen en 22 oude doffers. We hebben 1 losse doffer in huis gehouden en ook de 4 doffers die vorige week niet zaterdags gearriveerd zijn op hun hok maar zo nodig later moesten terug komen.

De oude duiven zijn mee op jongen van 13 tot 14 dagen oud. Voor de duivinnen is het mooie er nu wel af met hun neststanden. Ik heb de duivinnen op woensdagavond al weg gehaald bij hun doffers en jongen en apart gezet in afdeling 3 die leeg stond. Ze hebben al die tijd tegen het gaas gehangen dat ze weer terug wilden naar hun jongen. Wellicht krijg ik nu nog 1 keer wat duivinnen mooi op tijd terug. De doffers krijgen zo ook een betere binding met hun jong, hun neststand wordt steeds mooier dus wellicht levert dat een mooie vroege duif op of een mooie uitslag.

Afgelopen vlucht hadden wij een doffer als eerste en derde op het hok maar dat had veel meer te maken met het tijdstip wanneer de duiven terug kwamen. Dat viel ons vorig jaar ook al op, bij een verlate lossing vroeg in de middag blijkt dat de doffers beter hun best doen omdat die smiddags op de jongen zitten. Dat zie je bij ons terug in de uitslag omdat er twee doffers bij de eerste drie duiven arriveerden op ons hok. De week daarvoor hadden we nog 7 duivinnen voorop.

Voor de duivinnen is het hun laatste vlucht voor dit jaar en zit hun vliegseizoen er op. Eerst maar eens zien welke resultaten onze oude duiven op Mettet gaan neerzetten.

In de vereniging zijn er 176 duiven mee die ingezet zijn door 9 liefhebbers. In de CC4 zijn er door 83 liefhebbers 1.472 duiven ingekorfd.

De onderstaande afbeelding kreeg ik van mijn neef uit Welsum afdeling 8.

Het zal je maar gebeuren.

Helaas de aanwezige mist in Belgie staat een vroege lossing in de weg.

Onderstaand onze duiven in de verenigingsuitslag.

We hadden een doffer voorop en daarna 7 duivinnen. Bij de eerste 22 duiven van ons zaten maar liefst 17 duivinnen. Onze eerste kwam al van de verkeerde kant en had een jonge duif bij zich.

In de CC4 uitslag staan 40 duiven van ons van de 50 die er mee waren. Dus 80% prijs.

In Noord 4 duiven bij de eerste 100.

In de afdelingsuitslag ook 40 prijsduiven.

Tevens de derde grootmeester in de CC4.

Onze duivinnen, maar liefst 26 duivinnen van de 28 zitten in de CC4 uitslag.

Als je kijkt bij de Vader of Moeder van de duif dan zie je ringnummers in het rood staan met een stipje rechts. Dat betekent dat die duiven niet meer aanwezig zijn op ons kweekhok.

De 22-002 was om 09.32 uur terug, die is al 2x eerder op de andere dag thuis gekomen dus die leert het niet.

De lijst van onze doffers, we hadden er 22 mee en er staan er 14 van in de CC4 uitslag.

Volgende week korven we alleen doffers in. Die zitten dan op een jong van 19 dagen als ze donderdag ingekorfd worden. Ik haal zondagavond de duivinnen erbij weg zodat de doffers alleen hun jong moeten voeden. Op dinsdagavond zet ik de doffers apart in een afdeling zodat ze de hele woensdag niet bij hun jong kunnen. Ik verwacht dat ze daardoor nog wat extra trek krijgen naar hun jong. We gaan het zaterdag wel weer zien.