10-03-2024 Vreemde duif.

Afgelopen week zat tussen onze duiven die los waren ineens een mooie bonte doffer.

Ik dacht eerst dat hij uit de buurt kwam en achter onze vrouwtjes aan zat. Maar hij ging nadat onze duiven binnen zaten niet weg en heeft bij ons overnacht.

De volgende morgen heb ik hem kunnen pakken om te kijken waar hij weg kwam.

Een prachtige bonte doffer, zeer zacht in de veren en een lange vleugel. Het enige minpuntje is de schachtluis die hij bij zich had.

Toen maar eens gekeken waar deze duif weg komt en wie zijn eigenaar is. Mijn verbazing was groot bij het zien van het ringnummer en de extra ring.

Ik heb al veel duiven opgevangen maar nog nooit geen duif uit Irak.

Ik weet wel zeker dat deze duif niet de afstand van Irak naar Nederland heeft gevlogen.

De duif is van 2023 en de extra ring met het telefoonnummer daarop heeft de liefhebber wellicht in 2021 laten maken.

Ik heb het 06 nummer ingevoerd en het filmpje met de twee foto,s van de ringen naar het 06 nummer verstuurd met mijn naam en woonplaats.

Het duurde niet lang of ik kreeg een spraakbericht retour. Nou komt het dacht ik, begint hij natuurlijk in het Iraaks te praten en hij gaat mij vast niet vertellen dat hij op het vliegtuig stapt om de duif te komen halen.

Maar nee, ik had Jaafer aan de lijn die in redelijk goed Nederlands vertelde dat de duif van hem was en mij bedankte voor het opgeven.

Ik weet helaas niet waar hij woont maar wel dat hij soms in Enschede komt bij familie/vrienden.

Hij wil de duif op komen halen en dan hoor ik vast wel wat het verhaal is wat deze mooie duif heeft mee gemaakt. Ik ben ook benieuwd of de eigenaar wel lid is van de NPO. Zo niet dan kan ik hem mooi vertellen wat de duivensport in Nederland inhoud en dan kan ik hem vragen of hij lid wil worden.

Wordt wellicht vervolgt.