10-12-2023 Mooie afsluiting Marathon.

Afgelopen zaterdag heeft de eindverkoop plaatsgevonden van de marathon duiven in het Twentse Ros.

Aangezien de carnaval met 600 personen de zaal de avond er voor in gebruik had, was er weinig voorbereidingstijd om de zaal in te richten.

Om 8 uur morgens waren de eerste personen bij ons clubgebouw waar de verkoop kooien konden worden ingeladen. Die waren in de loop van de week van zolder gehaald en schoongemaakt door Martin Dreierink. Ook heeft hij enkele 1 duif kooitjes gemaakt zodat we daar gebruik van kunnen maken tijdens de verkoop. Het bodemmateriaal is netjes door onze voorzitter op maat gesneden.

Om 9 uur waren de marktkraampjes, geluidsapparatuur etc besteld om bij het Twentse Ros te zijn. Ook aan onze leden was gevraagd om 9 uur aanwezig te zijn om te helpen de zaal in te richten. Zowat alle leden waren aanwezig en veel handen maakten licht werk waardoor ruim voor 10.30 uur de zaal gereed was. Allen hartelijk dank daar voor.

Daarna was er voor alle helpers koffie, thee met een krentewegge. (Twents krenten brood)

De duiven waren om 10 uur ook gearriveerd zodat deze meteen in hun tijdelijke onderkomen konden worden geplaatst.

Het bezichtigen van de duiven was van 11 uur tot 13 uur.

Tevens konden de aanwezigen bij de marktkramen mooie artikelen kopen of het goede doel van Make a Wish steunen.

  • Floor de junior ambassadrice van Make-a-Wisk verkocht eigen gemaakte armbandkettingen of sleutelhangers.
  • Make-a-Wish stond zelf met een kraam lekkere chocola en andere leuke artikelen.
  • Het Spoor de Nederlandse duivenkrant had een marktkraam met veel verschillende duivenbladen die men gratis mee kon nemen.
  • Ook was er een verloting stand waarbij de opbrengst naar Make-a-Wish ging.
  • Tevens was er een stand met duiven t shirts en met duivenartikelen zoals nestmatjes, nestmateriaal, broedschotels en ook met rollen windbreekgaas.

Voordat het duivenforum begon had iedereen de gelegenheid om soep te pakken met een broodje. Je kon kiezen uit drie verschillende soorten soep en een broodje ham of kaas.

Daarna begon het duivenforum wat geleid werd door Richard Kniest. De heren Gerard Schalkwijk, Benno Kastelein, Hans Seelen en Tim Hage gaven hun visie ervaring en kennis inzake hun verzorging en begeleiding van hun postduiven. Opvallend dat er veel verschillen zijn en er veel wegen naar Rome gaan. De marathon liefhebbers kregen veel informatie. Het lastige voor de marathon spelers is dat ze er met hun duiven in een tijdsbestek van een goede 6 weken moeten staan. Belangrijk dus om op het juiste moment de duiven in vorm te hebben. Zo had 1 van de sprekers zijn duiven te vroeg in vorm en ruim voordat de marathon vluchten moesten beginnen, het werd meteen zijn slechtste marathon seizoen. Wat ik er mee wil zeggen is dat het voor de beste duivenliefhebbers zelfs niet zo gemakkelijk is om op het juiste moment te pieken. Ook vertelde hij uitgebreid wat hij er aan deed om te voorkomen dat zijn duiven te vroeg in vorm komen.

In de pauze was er tijd voor het rad van avontuur. Er waren prachtige prijzen te winnen die veel gesponsord waren.

Daarna begon de verkoop van de 50 bonnen en duiven die in de eindverkoop zaten. Richard Kniest bracht deze ondanks zijn verkoudheid met een prachtige uitleg per liefhebber/duif aan de man.

Sponsoren uit diverse hoeken, hebben meerdere super prijzen beschikbaar gesteld.

Wat te denken van o.a.:
✅️ 2 vrijkaarten PEC Zwolle – FC Twente
✅️ Chocolade duiven op stam, aangeboden door Chocolaterie De Swaen
✅️ Vrijkaarten voor Avonturenpark Hellendoorn
✅️ Sporttas van BMW
✅️ Magnum Wijn, aangeboden door Lijfering Drankengroothandel
✅️ Geurkaarsen, aangeboden door LIZ by MM
✅️ Delicatessenpakket, aangeboden door SMAAK28 Delicatessen & Wijn
✅️ Traprenovatie twv €250, aangeboden door TrapXpress Traprenovatie
✅️ 2 vrijkaarten FC Twente (wedstrijd wordt nader bepaald)
✅️ Tennis racket + tas twv €150,-, aangeboden door EJN SPORTS
✅️ 5 delige pannenset van @Berlinghaus
✅️ Diverse prijzen aangeboden door Batterij Specialist BV / onderdelenhuis Hengelo

Ook danken wij alvast onze overige partners en sponsoren, waaronder o.a.:
Release Verhuur
Tshirtje.com
SPS Media (Frans Strikker)
TopPigeons
GPS-Auctions Elshout
Duivenpunt.nl
Het Spoor Der Kampioenen
Dennis Bert Twentse Ros

Daarna was de gezellige duivendag afgelopen en kon alles weer opgeruimd worden. Ook dat ging door de vele handen behoorlijk snel.

We kijken terug op een geslaagde dag, er ging niets mis alleen hadden er wel wat meer duivenliefhebbers mogen zijn.

Er is met de marathon verkoop veel geld binnen gehaald, we kijken nu uit naar de Allround verkoop met de afsluitende dag op 13 januari van het volgende jaar.

De duiven worden vanaf 22 december op de site van GPS aangeboden in 6 delen. Er zitten veel mooie bonnen bij en het aantal bonnen is een stuk meer dan bij de marathon verkoop. Hierdoor verwachten wij een nog beter resultaat waardoor er een mooie cheque kan worden uitgereikt aan Make a Wish. Wie de cheque in ontvangst gaat nemen dat hoort u nog maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om een bekend persoon naar Hengelo te halen.