11-12-2021 Bon B. Pieper gekocht.

We hebben op de bonnenverkoop van de postduivenvereniging Roderlo uit Ruurlo de bon van Ben Pieper uit Borculo weten te bemachtigen.

Ik heb in 2011 ook duiven bij hem gekocht en ben er zeer goed mee geslaagd. Mijn beste vliegduivin de 14-136 zou 3 eerste prijzen winnen en werd in 2017 de beste vitesse duif van de gehele kring. (Ongeveer een 600 liefhebbers) De 14-136 komt uit een doffer welke ik heb gekocht bij Ben Pieper. Zie de onderstaande link.

Ben Pieper stond op ons lijstje om daar wederom duiven te gaan halen. Sabine heeft de bon gekocht.

Ik had zelf de bon van Henk Heinneman graag willen hebben waarop je een jonge duif kreeg uit zijn beste dyivin die de 12de beste duif werd van Nederland op de snelheidsvluchten. Deze duivin won dit jaar maar liefst 5x de eerste prijs in de vereniging. Ik ken Henk Heinneman redelijk goed want wij speelden vroeger samen met postduiven bij dezelfde postduiven vereniging in Neede. Hij woonde bij mij in de straat maar buiten het dorp terwijl ik in het dorp woonde. Ik heb meegeboden tot en met 150 euro maar ben toen gestopt. Helaas was er nog een bieder die er meer voor over had. Wellicht denkt u waarom ging je dan niet hoger met bieden maar je kunt het geld maar 1 keer uitgeven en we hebben nog een stuk of 5 duiven op het oog waar we graag op mee willen bieden indien het betaalbaar blijft.

Deze ging helaas aan ons voorbij.

We zijn nog steeds op zoek naar een top doffer voor de kweek. Hij moet minimaal 2 eersten gevlogen hebben waarvan 1 keer in groter verband. Mag niet te oud zijn en jongen van hem moeten ook top kunnen vliegen. Af en toe komen we een duif tegen die aan de voorwaarden voldoet, maar de meesten moeten veel te veel kosten. We moeten er een beetje geluk bij hebben en de meeste kansen liggen bij een totale verkoop. Er loopt nu een veiling met daarin 1 doffer die wij op voorhand geselecteerd hebben. Ik heb net nog even gekeken maar de doffer staat reeds op 16.000 euro. Het moet wel leuk blijven en betaalbaar. Om zulke bedragen te kunnen betalen dienen we wel eerst de hoofdprijs in de lotto of staatsloterij te winnen.

Maar onze jacht op goede duiven gaat onverminderd door.

Het is wel oppassen want er wordt veel onzin geschreven op de diverse verkoopsites.

Zo loopt er een totale verkoop van een liefhebber maar ik zie dat hij nog een bon heeft geschonken voor een jonge duif 2022. Dan zal het vast geen totale verkoop zijn en zullen we hem vast weer terugzien op de uitslagen.

Ook loopt er een verkoop van een liefhebber die gaat verhuizen. Hij verkoopt zijn vliegploeg en zijn beste kweekduiven. Hij maakt zijn droom waar en bouwt een hok met 16 afdelingen waar hij op vliegen kan. Dan zou hij mooi gek zijn als hij ook zijn beste kweekduiven gaat verkopen. Dat kan best maar de kans is zeer groot dat ze na de verkoop weer bij hem in het hok zitten. Ik zal eens gaan volgen wie zijn beste kweekduiven gaat kopen, ik heb wel een idee. Ik denk dat zijn beste kweekduiven alleen maar worden toegevoegd om de prijs op te drijven. Opvallend is dat er voor mij een bekende naam bied op een behoorlijk aantal duiven, niets mis mee maar volgens mij bied hij ook op zijn vrouw haar meisjesnaam op dezelfde duiven waar hijzelf ook op heeft geboden. Zo drijft hij de prijzen op en hij zal vast een onderhandse afspraak hebben lopen met de verkopende partij.

Ik zal eens wat meer gaan schrijven over de verschillende verkopingen en verkoopsites. Soms maken ze het wel erg bont om maar aan een goede opbrengst te komen.

Op GPS loopt er een verkoop van Eijerkamp duiven. Dan moet je niet meteen denken dat Eijerkamp zelf die duiven verkoopt. In het voorwoord staat dat de duiven door GPS zelf worden aangeboden. Opletten dus dat doen ze veel vaker, op naam van de goede liefhebber verkopen en dan in het voorwoord zetten dat de duiven worden verkocht door een relatie van GPS. Ik vraag mij dan meteen af waarom zal die relatie die vaak onbevlogen duiven weg willen doen. Ik ben bang dat er op deze manier van verkopen veel slechte duiven verkocht worden aan buitenlandse liefhebbers. Alles voor het geld.

Zeer binnenkort meer en voor mijn buitenlandse lezers zal ik een overzicht maken van de belangrijkste postduiven verkoopsites in Nederland en Belgie.