13-06-2018 Africhting 1 Jongen Needse Molen

Gisterenavond alle jongen in het donker in de mandjes gepakt samen met de vrouw en dat was gepiept in welgeteld 10 minuten. Gelukkig is er geen enkele duif uit zijn zit vak gevlogen ondanks het feit dat ik elke duif nog goed kon zien zitten in zijn vakje.

De jongen zaten nu voor de derde keer in de mandjes. (druppelen luis/enten en nu) Na de mandjes op de woensdag morgen in de auto gepakt te hebben zijn we samen weg gereden naar de mooie Needse molen die op dit moment een flinke opknap beurt krijgt en weer mooi in de verf wordt gezet. De vrouw was slecht in orde en had wat last van licht koorts. Na ongeveer een 3 minuten zijn we met de auto aangekomen bij de molen. Hahahahaha ja inderdaad 3 minuten want de afstand van het hok naar de molen zal door de lucht ongeveer een 250 meter zijn.

Het gaat meer om het wennen aan de mand en het loslaten op de losplaats. Ik laat de jongen altijd 1 voor 1 los en nooit tegelijk met een koppel. De reden is eenvoudig heb in het verleden een paar keer gewonde duiven thuis gehad na het los laten met een koppen en sinds ik ze 1 voor 1 los laat heb ik dat niet meer mee gemaakt. 

Dit keer even van alle jongen de inschatting gemaakt of het een doffer (man) of duivin (vrouw) is en genoteerd. We hadden het juiste aantal van 51 jongen bij ons dus het klopte dat er nog 12 jongen onderweg zijn van de grote trek op de afgelopen woensdag.                  zie www.wimwillemsen.nl/06-06-2018-jongen-op-trektocht/

Bij thuiskomst zaten de meesten weer in het jongen hok. Na een 10 minuutjes gewacht te hebben en nog een stuk of 10 jongen terug zien komen heb ik ze wat licht gevoerd om ze te belonen voor het meteen naar binnen gaan in hun hok.

De volgende africhting zal naar de stuw in Haarlo gaan en dat zal ongeveer een 2,5 kilometer zijn van mijn hok. Vorig jaar verspeelde ik op dezelfde losplaats een 12 tal jongen dus dicht bij huis lossen is echt geen garantie dat het goed zal gaan. 

Onderstaand een drietal foto’s van de losplaats Needse molen.