13-09-2021 Duivinnen 80% prijs.

Zoals ik in 1 van mijn voorgaande blogs reeds geschreven heb, heb ik op de woensdagavond samen met Sabine alle duivinnen weg gehaald bij de jongen en hun doffers en apart gezet. Op die woensdag waren hun jongen ongeveer 12 dagen oud. Ik had gezien dat de doffers graag wilden paren voor hun nieuwe nest. Tevens is dan het hele fijne er bij de duivinnen van af.

In het voorjaar in Neede gingen de duivinnen altijd op weduwschap als hun jongen 14 dagen oud waren. De doffers mochten dan de jongen alleen groot brengen. Het is mij toen opgevallen dat de duivinnen extra drang krijgen naar hun jongen door ze apart te zetten. Tevens duurde de extra drang wel een dag of vier.

Dus nu ook hier in Hengelo de duivinnen bij de jongen en hun doffers weg gehaald. Op de donderdag bij het voeren bewust ligt zuivering gevoerd met betrekking tot de ZW wind welke voor de zaterdag voorspeld werd. Maar de 24 duivinnen die apart zaten vraten nog geen 100 gram zuivering op. Omdat ze nu op de donderdag haast niets gegeten hadden heb ik ook op de vrijdag morgen geprobeert om ze wederom wat zuivering te geven. Nu weer hetzelfde nog geen 100 gram op 24 duivinnen. Het zat mij niet lekker, twee dagen amper gegeten en dan de mand in. Dus heb ik de duivinnen wat dieetvoer gedaan, daar eten ze ook graag van als ze op de jongen zitten. En warempel ze waren kieskeurig en wilden wel van het dieetvoer eten. Ik denk dat ik daarvan 200 gram heb gevoerd en toen bleven de eerste voerkorrels liggen en gingen er een stuk of 3 duivinnen reeds naar de waterbak. Toen gestopt met voeren en smiddags om 17 uur de duivinnen gepakt om gereed te zetten voor het inkorven.

Het resultaat was dat ik nu voor het eerst op de Natoer duivinnen voorop kreeg. Zelfs 3 duivinnen voordat er een doffer kwam. Maar de eerste twee duivinnen zaten ook mooi op tijd. Een 4e en 10e plek in de CC uitslag en 11de van geheel Noord. Tevens zaten er in de CC uitslag 14 duiven van mij bij de eerste 100 prijsduiven.

Van de 25 duivinnen welke ik mee had, staan er maar liefst 20 duivinnen op de CC uitslag. Van de 26 doffers welke mee waren maar 9.

Dus ik kan het U ook aanbevelen, als de jongen net iets te groot worden, zet dan de duivinnen apart als U de ruimte ervoor hebt. Het motiveerd de duivinnen extra om na een paar dagen weer hun jongen te mogen zien.

Onderstaand een afbeelding van onze bijgewerkte duivinnenlijst met aantal keren mee en hun aantal prijzen.