13-11-2023 Petje af.

We zijn als commissie van het 100 jarig jubileum van postduiven vereniging De Luchtreiziger die onder andere de bonnen verkopen organiseert, zeer blij met schenkingen van enkele grootheden uit de duivensport.

Bij de Marathon bonnen zijn er maar liefst 42 schenkers die een 1e internationaal, 1e Nationaal of een 1e in groot verband hebben gewonnen.

Maar ik wil het graag met u hebben over koop nummer 1 van de Marathon verkoop deel 1 waarvan de eindverkoop in de zaal zal plaats vinden.

Dat is Cor de Heijde een grootheid in de duivensport op de Marathon vluchten.

Cor de Heijde heeft al veel meegemaakt en ook de keerzijde van zijn successen met zijn duiven ervaren. Zo is er al drie keer ongewenst bezoek geweest met als gevolg dat er duiven gestolen zijn. De moet zou je in de schoenen zakken maar niet voor lang bij Cor de Heijde. Hij weet de handschoen weer op te pakken en nationale overwinningen en vroege duiven te scoren.

Zijn successen kunt u lezen in de omschrijving die bij koop 1 staan.

Een geweldige uitspraak van hem is de onderstaande uitspraak:

โ€œHet allermooiste voor mij in de duivensport is samen met een duif genieten na een topprestatie.” Dan ben ik graag alleen met mijn duif. Neem hem of haar verschillende keren in de hand om te voelen wat ze heeft doorgemaakt en hoe snel ze weer herstelt.

Daarbij draagt hij het goede doel in dit geval Make-a-Wish een warm hart toe. Zo kwam ik een verkoop tegen van Cor de Heijde van ongeveer een 10 tal jongen bij PIPA, waarvan de totale opbrengst naar het goede doel ging. Kijk dat is ook Cor de Heijde, die denkt aan de medemens die zijn hulp goed kan gebruiken.

Zo schenkt Cor de Heijde ons een jonge duif uit de 1e Nationaal Bergerac en een kleinkind van de 1e Nationaal Bordeaux. Zie de onderstaande stamkaart.

In welke bonnenverkoop kunt u nu nog een jonge duif kopen uit een 1e Nationale overwinnaar?

Koop 1 is de vaandel drager van de bonnenverkoop ten bate van Make-a-Wish. Afkomstig van een groot kampioen die oog heeft voor de medemens en een goed voorbeeld is voor veel postduiven liefhebbers.

Bovenstaand de eerste 20 bonnen van de zaalverkoop. De plaatsing van de resterende bonnen volgen nog.

Nochmaals alle schenkers hartelijk dank, samen met u gaan we er een mooi succes van maken.

De jonge duif van Cor de Heijde gaat veel geld opbrengen, maar ook voor de liefhebbers met een kleine beurs liggen er pareltjes voor het oprapen.

De marathon bonnenverkoop ter ere van ons 100-jarig bestaan is nu online op TopPigeons.

Vele liefhebbers uit binnen- en buitenland hebben een bon geschonken voor deze verkoop, waarvoor dank!

๐Ÿ‘‰ Deel 1: https://auctions.toppigeons.com/Home/TppBonAuction/tabid/116/auctionId/2828/Default.aspx

๐Ÿ‘‰ Deel 2: https://auctions.toppigeons.com/Home/TppBonAuction/tabid/116/auctionId/2829/Default.aspx

Deel 1 kent naast een internetverkoop, ook een zaal eindverkoop op zaterdag 9 december a.s. tijdens de eerste dag โ€˜Ouderwets Duivenmelkenโ€™๐ŸŽ‰

Sla uw slag, er zitten heel veel topbonnen bij!