15-06-2018 Africhting 2 Jongen Haarlo stuw

Gisterenavond wederom alle jongen in het donker in de mand gepakt voor hun tweede africhting vanuit Haarlo bij de stuw. We hadden in totaal nog de 51 jongen maar 1 jong niet mee gedaan omdat deze nog moet herstellen en niet voldoende fit was.

Bij Haarlo is een prachtige stuw daar waar de Bolsbeek en de Berkel samen komen. Met de auto is het net een 5 km rijden maar door de lucht zal het ongeveer een 3 kilometer zijn. Tussen 9.20 uur en 9.45 uur de jongen snel 1 voor 1 losgelaten en tevens even afgevinkt van een lijstje. Meestal doen we dat het afvinken om te kijken of er geen jongen weg zijn en soms gebeurt het ook dat het ringnummer niet op het lijstje staat dus is er eentje weer terug gekomen. 

Bij thuiskomst waren er al ruim 30 jongen die in het hok zaten. Nu om 12.00 uur middags ontbreken er nog een 5 jongen. Maar de lucht is nu prachtig helder met blauwe luchten dus ze moeten de weg terug naar hun hok weten te vinden. Vanmorgen was het nog wat heiig maar de blauwe lucht en zon kwam er af en toe iets door heen.  Avonds waren alle jongen weer terug op hun hok. Hiep hiep hoera.

Volgende keer naar Voor Beltrum maar dat zal na het weekend zijn want nu gaat weer even onze aandacht naar de (oude) vlieg duiven. Vanavond inkorven voor de africhting vanuit Tongeren en morgen genieten van de aankomsten.

Onderstaand een drietal foto’s van de lossingsplaats.