16-04-2022 Boxmeer 88 km.

We hebben in totaal een 83 duiven ingekorfd voor de africhting vanuit Boxmeer. Onze complete vliegploeg welke bestaat uit 46 duivinnen en 37 doffers.

In onze vereniging waren 482 duiven in totaal, maar meerdere leden hebben nog niet mee gedaan. In totaal 15 liefhebbers hebben een drietal duiven aangewezen die over de antenne zijn gehaald om zodoende meteen de klokken etc te kunnen testen of alles nog in orde is. Het aantal van drie duiven was in de laatste vergadering afgesproken omdat het een eiervlucht betreft. In verband met de pasen zijn er eieren te winnen door de duiven.

Ik verwacht een lossing ergens tussen 10 en 11 uur als de temperaturen wat zijn opgelopen. Onze duiven voelden goed en mooi zacht aan. Ik heb ze vrijdagmorgen om 10 uur het laatste voer verstrekt, ongeveer een 12 gram per duif bestaande uit 1000 gram gerst/zuivering/energievoer.

Klik hier voor de lossingsberichten van onze afdeling op hun nieuwe facebook pagina.

De duiven werden gelost om 10.30 uur. Het werd voor onze jaarlingen een lastige vlucht mede door de strakke oosten wind.

Onze 1ste duif arriveerd om 11.42 uur. Gehoord de tijden van de andere liefhebbers zitten we daar mooi vroeg mee. We hebben nog geen vroegere tijden gehoord.

We hadden een duivin van Hennie Klein Nijenhuis voorop.

Onderstaand de lijst van onze eerste aankomsten van de duiven.

Op het duivenlokaal lagen de paaseitjes reeds gereed voor de leden van de vereniging. Ook stonden er schalen met gekookte eieren klaar om op te eten. Alle leden konden 10 echte eieren mee naar huis nemen en de winnaars van de aangewezen duiven van de A en B poule mochten er elk 40 mee naar huis nemen.

De eitjes liggen mooi te wachten op de leden die met hun klokjes naar het duivenlokaal kwamen.

Attractiecommissie hartelijk dank voor de gezellige en geslaagde paas eiervlucht.

We hadden een mooie vroege duif dus daar zijn we zeer tevreden over. Ook hoe de duiven in het begin redelijk goed afkwamen steld ons tevreden. Echter hadden de jaarlingen het behoorlijk lastig, ze kwamen veel te slecht af. (Te weinig ervaring) Dat stemt ons tot nadenken. We missen er ook nog teveel. Er zijn er nog 14 onderweg, 12 jaarlingen van de 42 en nog 2 oude duiven van de 41. Vooral bij de jaarlingen zien we nu achterblijvers die dat ook reeds vorig jaar op de natour vlucht vanuit Duffel presteerden. Maar al onze jongen krijgen een eerlijke kans om zich te bewijzen maar ze moeten die kans dan wel pakken. Voor de zondag wordt er weer prachtig weer voorspeld dus ik verwacht morgenvroeg zeker nog een mooi aantal duiven terug. Ze krijgen dan allen wel een aantekening want snelheidsduiven moeten op de dag van lossing terug komen en niet een dag later.

Volgend weekend de eerste wedvlucht vanuit Weert wat voor mij een 136 kilometer is. Morgen eerst alle duiven in bad.