16-09-2019 Niergnies 340km.

Er werden voor deze laatste natourvlucht door 6 liefhebbers in totaal een 60 duiven ingekorfd. De weersvoorspellingen was prachtig maar wel werd er een lichte oosten tot noordoosten wind voorspeld. Dat betekende dus werk aan de winkel om thuis te geraken door de duifjes. (Deels kopwind)

De 1ste en 2de prijs in de vereniging wordt gewonnen door mister Natour Frans Strikker. Volgens mij is dit nu al zijn vierde overwinning op een natour vlucht. Daarbij komt ook nog eens dat zijn winnende duif van vorige week ook deze week de 1ste prijs mee naar huis mag nemen. Over goede duiven gesproken. Frans Strikker van harte proficiat met deze dubbele overwinning.

Dit is zijn geweldenaar met 2 eerste prijzen in 8 dagen tijd.

Wat nu ook opvalt is de prachtige uitslag van Martin Dreierink op deze vlucht.

Martin had 18 niet verduistere jongen mee gedaan en maar liefst 8 hiervan winnen een prijs. Hij begint op plek 3 en heeft er dus 8 bij de eerste 15 zitten.

Martin heeft zijn jongen redelijk laat gekweekt en dus niet verduisterd. Maar zijn jongen vlogen bij huis geweldig goed. Vaak waren ze meer dan een uur van huis als hij ze los liet en kwamen dan weer terug met hangende vleugels zo hard hadden ze eraan getrokken met het vliegen. Martin heeft dan ook zijn jongen twee keer afgericht naar Neede en toen voor de natour vluchten ingekorfd. Van het begin af aan kwamen zijn jongen prachtig mooi snel achter elkaar met veel prijzen en weinig verliezen. Zijn duiven hebben nauwlijks last gehad van coli en waren dus van het begin af aan al kern gezond, anders trainen je jongen niet zo. Ik zelf wil het graag ook zo zien dus heb Martin gevraagd wat hij doet aan medicatie bij zijn jongen. Het verschil met mij zit hem erin dat hij twee weken na de verplichte paramixo spuit/enting de duiven nog een keer laat spuiten maar dan voor paratyfus. Verder niets. Ikzelf ga dit voor volgend jaar bij mijn jongen ook proberen in de hoop dat mijn jongen dan ook zo gaan trekken bij het loslaten als die van Martin.

Op Martin kun je meestal een beroep doen als er wat in de vereniging moet gebeuren. Ook gaat hij ondanks het feit dat hij zelf geen duiven inkorfd naar het Nationaal Inkorfcentrum Borne toe om gezellig met de inkorvende leden te praten en wat te ouwehoeren. Duivensport ten top en Martin is gewoon een gezelligheids mens.

Martin met zijn derde prijs winnaar.
Niet verduisterd en nog drie oude pennen te gaan.
Ook met de staart is de rui al flink bezig.

Martin zijn duiven vlogen met een behoorlijke handicap. Indien ze verduisterd waren geweest en nog mooi in de veren hadden gezeten dan waren ze zeker in de top van de CC uitslag beland.

Verder rest mij om iedereen te bedanken voor het lezen van de wekelijkse reportages dit jaar en voor de aandacht en hulp bij onze verhuizing naar Hengelo en het opbouwen van onze nieuwe vliegploeg. Sabine en Maurice in de eerste plaats, wat hebben jullie een werk verzet en hoe mooi is het om te zien hoe jullie de duivensport beleven.

Sabine met de handtamme jongen.

Maurice heeft 6 prachtige kweekboxen gebouwd welke door de tussenwanden te verwijderen kunnen worden omgebouwd naar 1 grote ruimte. (Of 2, 3, 4 of 5 ruimtes naar gelang hoeveel tussenwanden je verwijderd) Aansluitend aan deze kweekboxen is een mooie grote ren gebouwd waar de duiven met een sluis in en uit kunnen. Heel erg knap gedaan.

Onderstaand de vereniging uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=N37&vereniging=0662&actie=4940N37&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900