18-05-2022 Africhting Tolkamer 65 km.

Vanmorgen na het voeren van de weduwnaars hebben wij onze 14 jaarling doffers in de mandjes gepakt en zijn daarna naar Tolkamer vertrokken om de doffers daar 1 voor 1 los te laten voor een africhtingsvlucht. Planning is om deze 14 doffers vrijdagavond samen met 3 vliegdoffers (laatkomers) te gaan inkorven voor de africhtingsvlucht vanuit Tienen. (204 km)

De 14 doffers zijn dit jaar alleen nog maar mee geweest met de africhtingsvlucht vanuit Boxmeer. (88km.) Ik heb ze speciaal in huis gelaten zodat de duivinnen in ieder geval een aantal doffers thuis hebben zitten als ze van de wedvlucht terug komen. Maar wij willen deze 14 doffers graag wat meer ervaring doen toekomen omdat ze als jonge duif alleen een aantal natour vluchten hebben afgewerkt.

In Tolkamer naar een prachtig recreatie gebied gereden en daar de doffers 1 voor 1 losgelaten maar dit keer niet om de minuut maar om de twee minuten. Het was prachtig weer, wel warm maar ook een lekker briesje vanuit het Zuiden.

Onderstaand de lijst met aankomsten.

De 937 en 988 zijn beiden terug en zaten tussen mijn weduwnaars die geweldig gevlogen hebben bij huis.

Alleen de 925 ontbreekt nog, en zoals u kunt zien was dat niet zijn eerste keer. Wellicht komt hij morgen vroeg nog.

Onderstaand een aantal mooie foto’s welke Sabine gemaakt heeft.

Prachtige opnames van de vleugel bewegingen.

Morgen inkorven voor onze tweede midfond vlucht. (405km) De weer voorspellingen zijn goed met een Westen wind met een windkracht 3. De duiven kunnen dan weer 90 km per uur halen zodat de eerste duiven ruim 4 uurtjes werk hebben om thuis te komen.

Heel de week kijk ik aandachtig naar onze doffers en duivinnen hoe ze trainen. Aan het begin van de week was ik nog niet te spreken over de training van onze duivinnen maar nu op de woensdag avond kan ik zeggen dat ze progressie maken. Maar het kan en moet nog beter. Wel weer de duivinnen op de doffers laten vallen zodat ze mooi gemotiveerd blijven.