18-10-2020 Kwekers pagina aangepast voor 2021.

We hebben de kweekduiven welke voor ons de jongen mogen kweken in 2021 uitgezocht en Sabine heeft op papier de koppels samen gesteld. Voor het jaar 2021 hebben we de beschikking over een 17 tal kweek koppels.

Een twaalftal koppels zal bij Sabine en Maurice komen te zitten en dus nog een 5 tal koppels bij mij. (Wellicht wordt dat nog 15/2) Dat zal in 2021 het laatste jaar zijn dat er nog kwekers bij mij zitten want ik wil mij vol toeleggen op de vlucht duiven om daar het maximale uit te kunnen halen m.b.t de prestaties van de duiven.

We hebben nog een drietal boventallige kwekers achter de hand (18-619, 18-623 en 18-848) maar die bewaren we als reserve kwekers. Het is namelijk altijd mogelijk dat er een duif niet meer bevrucht of geen eitjes meer legt.

Planning is om weer drie ronden jongen te gaan kweken voor ons zelf, waarbij de eerste ronde eitjes wordt verlegd onder de vliegduiven. Eigenlijk worden er van de vliegduiven geen jongen gehouden, maar aangezien we een 24 koppels vliegers hebben zitten en maar een 17 koppel kwekers kan het maar zo zijn dat ik van mijn beste vliegers wat eitjes laat uitkomen.

Al onze duiven krijgen sinds gisteren een 14 daagse paratyphus kuur, daarna volgt er nog een wormkuur. De kwekers zijn meteen gescheiden nadat ze dit jaar hun jongen hadden groot gebracht. (5 juli) Hierdoor zijn ze nu reeds heel ver in de rui en meerdere kwekers staan nog maar op 1 oude pen. Daar ben ik best blij mee want een wormkuur geef ik het liefste als ze door de rui zijn. Dat gaan we dus doen eind november en begin december. Het koppelen zal net zoals dit jaar begin januari plaats vinden.

Onder aan deze pagina bij de KWEKERS kunt U al onze kweekduiven voor 2021 zien met hun afstamming. Sabine wil te zijner tijd alle kwekers op de foto zetten en de foto,s toevoegen op de site. Ook zullen we dan een koppellijst op de site zetten zodat U kunt zien welke kwekers aan elkaar gekoppeld zijn.