20-04-2019 Tilburg

De weersvoorspellingen waren fantastisch voor het paas weekend. Veel zon en een temperatuur van ruim 20 graden met een Oosten tot Noordoosten wind waren de vooruitzichten.

Daarom werden er door 23 liefhebbers van de postduiven vereniging de luchtreizigers in totaal een 555 duiven mee gegeven naar Tilburg met een gemiddelde afstand van een 145 kilometer.

Zelf mocht ik bij het inkorven helpen met de klokken op de juiste wedvlucht zetten en het oplezen van de laatste 4 cijfers van de ingekorfde duif. Het inmanden ging soepel en op 2 chips na welke niet werkten en 1 duif met het verkeerde ringnummer ging alles prima. Onderstaand een foto van het inkorven.

H. Timmers pakte de 1ste prijs in de vereniging en staat op nummer 5 van de CC uitslag van ruim 4162 duiven. Van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Op ons eigen hok zijn vandaag de laatste 3 jongen van de 1ste ronde afgezet zodat nu de ploeg compleet is. Ook afgelopen week de jongen voor het eerst los gehad, dat ging prima en wat vooral opvalt is het gemak van een uitgang/ingang via het dak. De jongen lopen veel makkelijker uit en in dan een spoetnik aan het hok of ren. We zijn nu de jongen van de 2de ronde aan het ringen en dan zit de kweek er al weer op.

Volgende week beginnen we te bouwen voor een klein verblijf voor de 24 doffers welke niet gespeeld worden maar waarvan hun duivinnen de eer in de toekomst hoog moeten houden. Tevens hieraan vast een klein kweekhok voor een 8tal kweekkoppels. Planning is dat als de 2de ronde jongen eraf kan, dat dan de kweekkoppels welke nu nog in hun afdeling verblijven kunnen verhuizen.

P.V. de Luchtreizigers hartelijk dank voor de eieren welke wij mochten ontvangen. Ben blij met onze keuze voor deze vereniging.

Verder wensen wij iedereen prettige paasdagen toe en geniet van het mooie weer.

Hierbij de link van de verenigings uitslag.

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=V16&vereniging=0662&actie=4940V16&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

Bovenstaande foto van de inkorfploeg en van een kweekkoppel welke met zorg de jongen probeert groot te brengen. Vooral met dit mooie weer is het prachtig en aangenaam om jongen in de broedschotels te hebben liggen.