20-04-2021 Frans Strikker bon verzilverd.

Gisteren heeft Frans Strikker drie prachtige jongen gebracht. Hij had er 6 bij zich uit zijn beste duiven en ik mocht er drie uitzoeken. De andere drie jongen gaan naar de eenhokrace in Slovenië.

Twee topduiven van Frans Strikker.

Ik speel met mijn duiven de snelheidsvluchten en ben bewust lid geworden van de postduivenvereniging De Luchtreizigers omdat daar in de vereniging door verschillende liefhebbers zeer hard gespeeld wordt. Niets ten nadele van de andere vereniging in Hengelo maar daar zitten veel fondliefhebbers en als ik nog de fond en overnacht zou hebben gevlogen met mijn duiven dan was ik daar lid geworden. Ik zoek graag de grootste concurrentie op want daar wordt je zelf alleen maar scherper en fanatieker van wat je uiteindelijk dichter en sneller naar de top brengt van de duivensport.

Het zoeken van goede duiven begint eigenlijk binnen je eigen vereniging. Kwamen er de voorgaande jaren reeds jongen van Hans Breukers en Hennie Klein Nijenhuis, nu dus van Frans Strikker en later nog van John Vasterink. Ik had ook graag de bon van Gerrit Ophuis willen kopen maar die probeer ik volgend jaar op de kop te tikken want anders werd het dit jaar iets teveel van het goede.

Frans Strikker, voor wie mijn Blog leest geen onbekende want elk jaar winnen zijn duiven eerste plaatsen in onze sterke vereniging. Zo ook de afgelopen week vanaf Weert.

Frans een liefhebber pursang heeft in de laatste jaren weer verschillende kampioenschappen en eerste prijzen behaald zowel in de vereniging als in de CC4 Hart van Twente.
In CC4 Hart van Twente behaalde hij in 2019 het 1e Vitesse OA en in Afd 9 behaalde hij het 4e OA Vitesse  kampioenschap. In 2020 won hij in
CC4 Hart van Twente Afd 9 het 2e OA Natour en 2e AG Natour Kampioenschap. Hij heeft veel meer kampioenschappen gewonnen maar dit zijn zijn hoogste gewonnen kampioenschappen van de laatste twee jaren tegen heel veel liefhebbers.

Dit is dan ook niet zo verwonderlijk als men weet dat zijn hok opgebouwd is met 80% duiven van Wil en Falco Ebben o.a (half) Broers en zussen, en kinderen van diverse 1e NPO winnaars. Ook heeft hij duiven rechtstreeks van hun stervlieger de Linus NL 2016-1310994 die winnaar is van de 1e Nat. Sect 3, Chateaudun van 12511 duiven, zij waren in 2020 2e Eendaagse fond kampioen O.A Noordelijke Unie.

De drie jongen van Frans Strikker met het eerste jong van de derde ronde van ons zelf.

Ik ga de derde ronde jongen plaatsen in het rengedeelte voor afdeling 4 waar de jongen in zitten. Deze kan ik eventueel vergroten met 2 extra afdelingen door de schuifdeuren los te zetten. Heb in dit deel speciaal de gazen deur bekleed met een mooie plastic plaat zodat het niet kan tochten en de jongen niet verkouden worden. De wind had er behoorlijk grip op mede omdat deze tegen de muur terugslaat het hok in. Overdag wanneer de deur van het nachthok los staat kan ik nu daar mooi de schuiven los zetten zodat daar de zon in het hok kan schijnen. Men zegt altijd, deur los dan de schuiven dicht maar aangezien het nachthok, rengedeelte dicht is gaat dat niet meer op en krijg ik een warmer hok met geen tocht meer en hopelijk geen verkouden jongen meer.

De beklede deur met een doorzichtige dubbele plaat.

Volgend jaar geen bon meer kopen want beter heb ik ze niet, schreef Frans Strikker mij. TOP dat hij mij zijn jongen doet van zijn besten. Ik ga ervoor zorgen dat hij ooit bij mij jongen komt halen door hard en goed te presteren.

Onderstaand de stamkaarten van de jongen, waarvan er 1 nog te jong was, maar die volgt nog.

Deze volgt over een paar weken.