20-06-2018 Africhting 3 jongen Voor Beltrum

Gisteren avond wederom alle duiven uit het jongen hok in de mand gestopt. (behalve de twee King duiven) Ik had dit keer een viertal mandjes met 13 duiven per mandje dus in totaal 52 duiven. Daar waren 5 oude duiven bij dus het aantal jongen wat dan in de mandjes zat is een 47 stuks. Had er nog twee thuis waarvan 1 jong welke gisteren middag bij mij voor het huis op de weg was gevonden. Ze had een aanvlieging gehad en heb haar apart gezet, helaas heeft ze het niet overleefd. Ook zat er een jong thuis welke nog niet mee was geweest. Dus er zijn nog 49 jongen aanwezig van de 51 dat houdt wel in dat er deze week 2 jongen van het hok verdwenen zijn.

Heb ze met prachtig weer tussen 8.20 uur en 8.40 uur los gelaten in Voor Beltrum, schat dat dit een kilometer of 7 door de lucht zal zijn. Bij het loslaten noteer ik altijd de ringnummers zodat ik ontdek welke ringnummers/duiven er niet meer aanwezig zijn. Ik was bezig met het eerste mandje de duiven 1 voor 1 los te laten en had er al verschillende los gelaten toen er ineens een drietal duiven ontsnapten uit het onderste mandje. Bij het verplaatsen van de mandjes is een schuif gedeeltelijk los gaan staan en de drie slimmerikken hebben er gebruik van gemaakt. Kon ik meteen mijn lijstje aan de kant leggen omdat ik deze niet compleet meer kon krijgen.

Bij thuiskomst waren er maar een stuk of 5 duiven terug waaronder een paar ouden. Vervelend was dat er een jong van mij bij zat met een gebroken poot. Mooi balen omdat ik dat juist probeer te voorkomen door ze 1 voor 1 te lossen. Daarna druppelde het duiven totdat er een stuk of 10 waren en toen kwam er een groot aantal jongen tegelijk. Er zat nog een koppel meer bij maar die waren niet van mij. De teller stond toen op 37 stuks van de 52.

Nu ik bezig ben om dit te schrijven heb ik er al weer verschillende binnen gelaten. Het is nu 11.10 uur en zal even gaan tellen hoeveel er nu zijn. Ik tel 41 jongen van de 47 dus er moeten er nog 6 komen. Al met al een mooie africhting met een klein smetje en dat is de duif met de gebroken poot. 

Wellicht vrijdag morgen de vierde africhting naar Voor Zieuwent. 

Onderstaand nog een paar foto,s van de mooie los locatie.