21-12-2021 Kweekduiven gekocht.

De planning was om nog een goede vliegdoffer te kopen die minstens twee eersten had gevlogen waarvan 1 in groot verband. Tevens moest de doffer reeds de vader zijn van een duif die ook top heeft gevlogen.

Deze duiven zijn dun bezaaid, maar af en toe zat er wel een duif in een verkoop. (Totale verkoop) Maar daarvoor moesten we eerst de Lotto of de Staatsloterij winnen om de doffer te kunnen kopen.

Samen met Sabine overlegd en afgesproken dat we jonge duiven gaan aanschaffen bij een liefhebber die goed vliegt op de snelheidsvluchten. Afijn alle verkoopsite’s wekenlang in de gaten gehouden en uiteindelijk is onze keuze gevallen op de vitesse kampioenen van onze afdeling. (Zonder de zondagsvluchten)

Knalvroege duiven en wekelijks aan de kop! Comb. Kamp-Kippers, Rijssen.

Op hun veiling van 14 jonge duiven uit hun topkwekers op duivennet, hebben wij maar liefst 5 jongen weten te bemachtigen. Vooraf hadden we een lijstje gemaakt met 7 koopnummers erop maar de 5 favorieten hebben we gekocht. Ik had zelf een lijstje gemaakt met mijn favorieten en Sabine heeft dat ook gedaan. Sabine kijkt vooral naar de ogen daar heeft ze zich in gespecialiseerd. Maar onze twee lijstjes waren nagenoeg gelijk aan elkaar dus we waren er samen snel uit voor welke koopnummers we zouden gaan. We moesten er wel behoorlijk wat voor betalen want er werd veel geboden op hun duiven. Zodoende hebben we de twee duurste duiven van de verkoop gekocht. Ik ben ongeveer een half uur aan het bieden geweest en heb in totaal ongeveer een 50 keer geboden. De schrijver van de ingezonden mail inzake oplichting tipte ons ook om bij de combinatie Kamp-Kippers duiven aan te schaffen. Ze vallen op met hun vroege duiven.

Maar nu even terug naar de combinatie Kamp-Kippers.

De combinatie bestaat uit Jan Kippers en de broers Maarten en Robert Jan Kamp. Jonathan de zoon van Maarten helpt dagelijks bij de verzorging van de duiven.
Ze spelen in de sterke CC2 van afdeling 9 waar de concurrentie enorm is. Men stuwt elkaar naar grote hoogten.

Kenmerkend voor de combinatie is dat ze altijd op zoek zijn naar goede duiven. Zo is in de loop der jaren met wisselende successen regelmatig wat bijgehaald. Er kwamen duiven van de gebroeders van Toor, Gebr. Van den Brande, Nico-jan Koenders, Fons Nijhof en Mees Doornekamp.

De combinatie heeft veel successen te danken aan de duiven van de gebr. van Toor. Met Dennis wordt aan samenkweek gedaan en worden er regelmatig duiven uitgewisseld. De nakweek van deze duiven is echt geweldig te noemen. In deze verkoop treft u ook 2 kinderen aan rechtstreeks uit de absolute topkweker 11-110. Kwaliteit van de buitencategorie.

Beide kinderen uit de 11-110 zijn door ons aangekocht.

Verder hebben de duiven van gebroeders van de Brande een geweldige kwaliteitsinjectie gegeven. Wat de kinderen uit de dochters van de Diamant, zoon 401 x Sneeuwwitje en broer Floere doffer presteren grenst aan het ongelofelijke.

Dat goede duiven nodig zijn om tot de onderstaande kampioenschappen en topuitslagen te komen is wel duidelijk. Er wordt alleen op zaterdag deelgenomen aan de wedvluchten. Zodoende zijn op sommige onderdelen binnen afdeling 9 het ex aequo kampioenschap behaald waar alleen de gezamenlijke vluchten tellen. Binnen CC2 tellen overigens alleen de zaterdagvluchten.

Leuk is dat Frans Strikker het 3e OA Vitesse kampioenschap heeft gewonnen van alle vitesse vluchten, dus inclusief de zondagsvluchten. In 2021 dus van beide kampioenshokken duiven aangeschaft.

We gaan de nieuwe aankopen in de volgende blogs aan u voorstellen.