24-05-2022 Blog AS, Vorm en Verkoop vd Merwe.

Blog AS:

Ik lees al lang de blog van Ad Schaerlaeckens. Je kunt vaak je eigen kennis verrijken door de artikelen welke AS schrijft. Maar zijn laatste artikel is van 9 Mei en dat is ongebruikelijk voor AS. Vorig jaar gebeurde dat ook en toen was AS opgenomen in het ziekenhuis. Ik mis nu de blog over zijn maatje Willem de Bruijn en wat de vogelgriep met een duivenmelker doet en hoe hij het aanpakt om straks zeer goed voor de dag te komen met zijn duiven. Ad van deze kant van harte beterschap en dat we maar weer spoedig je nieuwe artikelen op je Blog mogen lezen.

Vorm:

Ik mis de vorm bij mijn vliegduiven. Afgelopen zaterdag wel 21 duiven op de uitslag van 39 duiven mee. We draaien wel duiven op het eerste blad van de CC, maar ik wil graag meer en vroeger op de uitslag staan. Vorig jaar hadden we hetzelfde probleem en toen kwam de vorm pas toen de het echt warmer en zomer werd.

De vorm komt te laat op mijn hok om er mooi van te kunnen profiteren. Wat kun je er aan doen?

Vanmorgen was het buiten zeer fris in vergelijking met gisteren. Normaal heb ik bij de vliegduiven overdag de hordeuren tussen het rengedeelte en de nachthokken in gebruik. Maar vanmorgen heb ik de gesloten houten deuren gebruikt, zodat het wat aangenamer blijft op de vlieghokken. Alle beetjes helpen, denken we maar. Op termijn toch maar eens gaan denken om verwarmingsplaten te gaan gebruiken voor de broedvakken en de nachttemperatuur af te stellen op de dagtemperatuur.

Sommige liefhebbers kunnen series vroege duiven neerzetten wat voor ons haast onmogelijk lijkt. Afgelopen zaterdag was het weer raak bij de gebroeders Leideman. Van heel afdeling 10 pakken ze 20 duiven bij de eerste 22 duiven in de afdeling. Opvallend vind ik wel dat ze dat jaarlijks doen, 1 superuitslag neerzetten. Je zou zeggen dat de duiven de vorm van hun leven hebben.

Toen ik mijn jongen liet enten door de dierenarts, werden we na de derde duif gestoord door een inkomend telefoontje. Ik zal het kort houden maar de liefhebber aan de andere kant van de lijn wilde graag wat middelen hebben van de dierenarts. Die vertelde dat hij de ingredienten thuis had en wat voor hem ging mengen, hij kon het zelfs komen brengen omdat hij toch in de buurt jongen moest enten. De dierenarts vertelde mij de naam van de liefhebber en dat hij daar al zeer lang kwam. Voor mij was het zeker een bekende naam. Bij thuiskomst meteen gekeken naar zijn prestatie van de zaterdag voordien. Wel een mooie uitslag, veel duiven in de uitslag maar zeker niet vroeg genoeg voor zijn doen. Ik was benieuwd hoe zijn duiven met de aanstaande vlucht zouden presteren. Nou, ik viel nog net niet van mijn stoel. Heel opvallende vroege duiven vooral gezien zijn ligging t.o.v. liefhebbers welke langs de Duitse grens wonen of zelfs in duitsland wonen. Afgelopen week had de liefhebber weer zeer vroege duiven. Hij maakte de beste uitslag van onze afdeling en van regio zuid.

Het is heel verleidelijk om mijn dierenarts op te bellen en om hetzelfde goedje op te vragen. Maar ik ga het niet doen, ik wil graag ook met duiven van drie jaar en nog ouder kunnen spelen. Laat bij mijn duiven de vorm maar op de natuurlijke manier komen.

Verkoop van der Merwe:

In het najaar van 2021 verkocht van der Merwe in een totale verkoop al zijn duiven wegens gezondheidsredenen. Ook zou hij dit jaar niet meer mee doen aan de wedvluchten. Wij waren toen op zoek naar een top kweekdoffer en die zat wel degelijk bij hem in de verkoop. Maar nog voor de eindveiling, zie ik dat hij bonnen schenkt voor een jonge duif van 2022. Dat is gek, want hij zou toch totaal verkopen? Op dat moment was mijn vertrouwen weg en hebben we niet mee geboden op de betreffende doffers. Hij vliegt op 1 erf op drie verschillende namen. (vader, zoon en dochter) Bij de eerste wedvlucht dit jaar zag ik reeds dat ze op 1 naam hadden ingekorfd en weer mooi op de uitslag stonden.

Bosua schreef er een mooi artikel over op zijn blog. Klik hier voor het artikel.

De duiven werden verkocht via de veilingsite van Herbots. Op die site stond dat ze een jaartje niet zouden spelen met duiven en dat het een totaalverkoop betrof.

Nu feliciteerd Herbots van der Merwe met zijn overwinning.

Klik hier voor de felicitatie van Herbots.

Ik had zeker van Herbots niet verwacht dat hij zijn klanten zo zou kunnen misleiden. Het is goochelwerk met de drie van der Merwe namen welke vliegen op 1 erf.

Nieuw geval van grensoverschrijdend gedrag bekend.