25-11-2023 Combinatie Kamp-Kippers.

De combinatie bestaat uit Jan Kippers en de broers Maarten en Robert Jan Kamp. Ze spelen in de sterke CC2 van afdeling 9 waar de concurrentie enorm is. 

Knalvroege duiven en wekelijks aan de kop! Comb. Kamp-KippersRijssen.

Aangezien onze kwekers in 2021 redelijk op leeftijd waren, hebben Sabine en ik besloten dat er verjonging gewenst werd op het kweekhok.

Het viel mij al jaren op dat de combinatie Kamp-Kippers geweldige uitslagen wist te behalen maar bovenal veel kopprijzen in de wacht wist te slepen.

Zodoende hebben wij in december van 2021 een vijftal jongen gekocht op hun verkoop op duivennet.

Aangezien wij eind 2022 een gebrek hadden aan goede kweekduivinnen (enkele oudjes legden niet meer), hebben wij ons kweekhok versterkt met 2 jonge duivinnen die ook gekocht zijn op hun verkoop op duivennet.

We hebben nu nog 9 rechtstreekse duiven op ons kweekhok zitten van de combinatie Kamp-Kippers.

Bij ons bezoek in december 2022 kreeg Sabine van de combinatie Kamp-Kippers een prachtige schimmel duivin cadeau. Sabine was er in ieder geval zeer blij mee en nu hebben we al 3 schimmels op ons vlieghok zitten.

Op ons vlieghok zitten vier duiven van 2022 met Kamp- Kippers bloed. Het zijn 3 doffers en 1 schimmel duivin. Helaas zijn de doffers alleen op de natour vluchten mee geweest.

Planning is om in 2024 ook weer met de doffers te gaan vliegen en de bovenstaande doffers en duivin hebben reeds laten zien wat ze kunnen. Zo vloog 1 van de doffers reeds een 6 plaats op 3826 duiven die mee waren.

We hebben 14 jonge duiven op het vlieghok zitten met Kamp-Kippers bloed. Een achttal jongen hebben al prijs gevlogen boven de 1 op 10. Aangezien de helft van deze jongen goed bevlogen is, hebben wij veel vertrouwen in deze jongen die onze prestaties naar een hoger niveau moeten brengen.

Ook in 2023 heeft de combinatie Kamp-Kippers weer vele kopduiven gedraaid en prachtige uitslagen neer gezet. Hun naam staat steeds vaker met hun prestatie duiven tussen de Nederlandse tophokken. Wat denkt u van het onderstaande:

5e beste Midfondduif van Nederland bij de PIPA ranking.

Dezelfde duif klimt naar de 3e beste duif van geheel Nederland bij de beste Vitesse- en Midfondduif.

Maar de onderstaande uitslagen in 2023 zijn ook spectaculair gezien de vele kopduiven tegen een massa duiven.

Tegen 8.822 duiven de 1ste en maar liefst 5 duiven bij de eerste 19. Wouw en dan ook nog eens 35 prijzen van de 39 duiven die mee zijn.

Wederom een 1ste tegen 7.230 duiven en 3 duiven bij de eerste 15.

Bovenstaand een uitslag op CC niveau. 8 duiven bij de eerste 14 van 2.487 duiven.

Wederom een 1ste van 7.448 duiven en 5 duiven bij de eerste 13.

Daarom hebben wij versterking voor ons kweekhok gehaald bij de combinatie Kamp-Kippers, zoals u kunt zien veel duiven van hun in de kop van de uitslag.

Het belangrijkste is, en ik schreef daar al vaak over, is er een klik met de liefhebbers waar je de duiven van koopt, dan krijg je een heel leuk contact met gratis adviezen of zelfs hulp om hoger op te komen.

Mocht u versterking willen hebben op uw kweekhok, er loopt een veiling van 24 jonge duiven van de combinatie Kamp-Kippers op duivennet. U zult er vast geen spijt van krijgen.

Klik hier voor de rechtstreekse link naar hun verkoop pagina.