26-11-2022 Gezondheid en Comb. Kamp – Kippers.

Afgelopen woensdag heb ik een 90 minuten durende operatie ondergaan waarbij een stuk van mijn dikke darm met de bijbehorende lymfeklieren zijn weggehaald. Dat alles in verband met de dikke darmkanker die bij mij werd geconstateerd. Na de operatie voelde ik mij ontzettend moe, ik ben nog nooit zo moe geweest als toen. Ik had mij voorgenomen dat als Dini op de kamer op bezoek kwam ik goed wakker zou zijn. Nou dat viel erg tegen. Ik kon de ogen nauwelijks open houden. Maar gelukkig was de moeheid de volgende dag verdwenen. Vrijdagmorgen mocht ik weer naar huis met dank aan de goede verpleging. Thuis kan ik mooi aansterken en zal daar zekers mijn rust moeten pakken. Ik zit nog aan de morfine dus het is beslist doorbijten en voorzichtig aan doen. In mijn buik zijn een zestal incisies gemaakt dus dat is een behoorlijke gatenkaas geworden. De grootste is 10 cm lang en daar heb ik nog behoorlijk last van. Maar als we maar elke dag iets vooruit gaan dan komt het goed.

Nu even terug naar onze duiven die nu compleet door Sabine verzorgd worden. Dat is toch een groot voordeel als je in combinatie vliegt en het werk kunt verdelen en dat nu bij ziekte de verzorging door gaat. Zo heeft Sabine de afgelopen week de 2de wormkuur verstrekt aan al onze kwekers.

Vorig jaar hebben wij bewust gekozen om duiven bij te halen van de combinatie Kamp – Kippers. We wilden graag naar het hoogste niveau en kunnen meespelen om de topposities. De combinatie Kamp – Kippers laat elk jaar weer zien dat ze die duiven hebben.

Wat opvalt bij de Combinatie Kamp – Kippers is dat ze meerdere duiven hebben die 1 op 1000 kunnen spelen.

De onderstaande uitslag is van dit jaar. Daarop kun je mooi zien wat ik bedoel. Meerdere duiven van hun vliegen 1 op 1000.

De Combinatie Kamp – Kippers heeft maar liefst 7 duiven welke 1 op 1000 vliegen. Veel liefhebbers kunnen alleen maar dromen van zo’n uitslag.

In 2022 werden de volgende aansprekende kampioenschappen behaald binnen de afdeling 9: (1599 leden) 1e hokkampioen natour, 2e hokkampioen dagfond, 8e vitesse aangewezen.

In het zeer sterke rayon berg en dal: 4e vitesse, 3e midfond, 2e dagfond, 4e jong (Kippers-Kamp) 6e jong, 1e natour.

Op dit moment loopt er een verkoop van 20 uitgeselecteerde jongen uit hun topduiven. Vorig jaar hebben wij op dezelfde verkoop onze slag geslagen. In 2023 gaan we voor het eerst met jaarlingen vliegen van het soort van de Combinatie Kamp – Kippers. We hebben daar veel vertrouwen in. Maar we gaan eerst een paar duivinnen aanschaffen van de combinatie zodat ons aantal doffers en duivinnen weer gelijk is.

Klik hier voor de verkoopsite van duivennet. Klik daarna op de rode bovenstaande tekst op de verkoopsite: naar de verkoop.

Vertrouwen, als je alles loslaat, heb je twee handen vrij, om de toekomst te grijpen.