29-04-2021 Martin van Zon duiven hokken.

Martin van Zon voor het duivenhok van de toekomst.

Martin van Zon heeft het duivenhok voor de toekomst ontwikkeld. De verluchting en aangename temperatuur in het hok zorgen ervoor dat de duiven zich prettig voelen en dat de liefhebbers met een van Zon hok top prestaties met hun duiven kunnen halen. Enkele voorbeelden van liefhebbers met een van Zon hok zal ik U onderstaand laten zien.

In de Koerier duivenfilm nummer 124 beschrijft Martin van Zon uitgebreid hoe het verluchtingssysteem werkt bij een van Zon hok.

Martin legt de basisprincipes van het Van Zon-hok uit, in theorie en in praktijk. Zowel exterieur als interieur worden diepgaand behandeld. Ook het basisprincipe van de ventilatie komt aan de orde: de wind strijkt als het ware boven de afdelingen, gaat erin maar ook weer eruit.

https://www.koerierduivenfilms.nl/index.php?route=product/product&product_id=314

Wilt U weten hoe Martin van Zon op zijn eigen hok met zijn duiven vliegt, kijk dan op zijn eigen site met zijn mooie blog. http://www.martinvanzon.com/blog/

Benno Kastelein voor zijn van Zon hok.

Benno Kastelein uit Hengelo heeft ook een van Zon hok. Hierop zou hij de koninginnevlucht van St. Vincent winnen.

Zie ook https://www.marathonnoord.nl/nieuws/116359/benno-kastelein-wint-de-koninginnevlucht-vanuit-stvincent-met-zijn-powerlady

Benno Kastelein heeft geen centrale ingang zoals Martin van Zon, maar hij heeft er voor gekozen om voor elke afdeling een inloop te maken in het dak van het rengedeelte. Op zijn facebook pagina staat een mooi filmpje dat zijn duiven terug komen van de vlucht en binnen lopen.

Harold Zwiers uit Den Ham voor zijn fraaie nieuwe van Zon hok.

Harold Zwiers heeft de absulote top al te pakken en wil nu Barcelona gaan winnen.
Wiersma en Zoon uit Sibculo voor hun van Zon hok.

Zie voor aanvullende informatie en voor meer topprestaties hun website http://wiersmaenzoon.com

Combinatie Rekker-Westra, Berlicum

Comb. Rekker-Westra Generaal Kampioen Meerdaagse Fond 2019

De hokken van Jeroen van Heumen, Oss

Jeroen van Heumen heeft op zijn huidige adres een prachtig hok staan. Op het oog is het een ‘Martin van Zon hok’. Er zit wel een verschil in. De platen lopen door en aan de achterkant is alleen het deel open, wat je de boogjes van de golfplaten zou kunnen noemen. Er zitten drie soorten platen op het hok. Boven de ren zitten polyester platen, vooraan het binnenhok een klein deel lichtplaten. Dit deel kun je met schuiven bedekken, zodat de zon niet direct in het hok schijnt. Het achterste deel zijn donkere platen. Het hok is in totaal 15 meter lang.

Jeroen werd 1 van de absolute 2019 uitblinkers van de provincie Brabant! Hij wint 4 kristallen potten op de Nationale ZLU klassiekers Pau, Agen jaarlingen, St Vincent en Perpignan en is een van de sterren op de ZLU Sterrenshow in januari 2020. Enkele hoogtepunten van de vele kampioenschappen die Jeroen in 2019 won zijn:

1e Gouden Marathon Kampioen FZN (Fondclub Zuid Nederland – Int. Provinciaal kampioenschap)

1e Beste Hok BSL “Brabantse Super League” (Int.Provinciaal kampioenschap)

1e ZLU Kampioen aangewezen Zuiderkempen (Provinciaal kampioenschap)

3e ZLU Kampioen niet aangewezen Zuiderkempen (Provinciaal kampioenschap)

2e (KOOSJE), 9e, 14e, 17e Prov Asduif Marathon BSL “Brabantse Super League” (Int.Provinciaal kampioenschap)

2e Asduif Marathon Zuiderkempen (MISS MAUD)

3e Asduif Marathon Zuiderkempen (DE ALLROUNDER)

EDDY JANSSENS – 1e Nat. Kampioen Grote halve fond oude en jaarse 2019.

Eddy Janssens op het hoogste schavotje. Vic De Wilder en Jos Thoné waren zijn dichtste belagers in 2019.

Ook in Belgie weten ze nu wat je kunt bereiken met een van Zon hok. Onderstaande tekst heb ik gevonden in sportblad de duif:

Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn ! De oude hokken waren zo wat helemaal versleten en er werd een nieuwe installatie gebouwd. Maar in plaats van opnieuw aan te knopen met de successen van de voorgaande jaren ging Eddy door een diep dal en de jaren 2012, 2013 en 2014 werden een regelrechte tegenvaller. Honderden melkers spraken met lof over deze nieuwe hokken maar ze functioneerden niet zoals het hoorde. Goede duiven werden plots gewone prijsvliegers. Miel Van den Branden was de enige die Eddy zegde waar het op stond en met die hokken zou het hem niet lukken. Het waren mooie hokken maar niet goed en het probleem zat hem in de verluchting. De vrienden van Eddy speelden beter met zijn duiven dan Eddy zelf.
Maar het geluk was ook een beetje aan zijn zijde. Er was een duif van Eddy binnengelopen bij Reind Breman, een specialist in de verluchting van duivenhokken. Er werd uitgebreid over de verluchting gepraat en het begin van de oplossing werd gevonden. Ook Martin van Zon werd aangesproken en die adviseerde om het nieuwe hok aan te passen zoals het oude hok, met opnieuw een plat dak. Met de vrienden werd het hok gedeeltelijk afgebroken en het kreeg een plat dak zoals het oud hok.
Al vrij snel was duidelijk dat Eddy weer op de goede weg was. EN HOE.

Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden van liefhebbers die geweldig presteren met hun duiven op een van Zon hok. Een van Zon hok bouwen is beslist niet moeilijk. Kijk onderstaand maar eens naar de bouwfoto,s van ons eigen van Zon hok.