29-05-2021 Africhting Tienen 204km.

Vanavond weer naar mijn oude club geweest om 30 duiven in te korven voor de africhtingsvlucht vanuit Tienen. Het was gezellig om veel bekenden weer te zien en te spreken. Ik heb er vele mooie en leuke gezellige jaren de duivensport beleefd en menig gehaktballetje genuttigd. Met pijn in het hart vertrokken bij de vereniging Pax Snelpost te Lochem.

20 mandjes vol met duiven staan te wachten op de container.
Wim Schippers uit Lochem gaat vaak mee als begeleider met de container. Hij wordt bedankt voor zijn tomenloze inzet om de duiven perfect te verzorgen. Petje af Wim.

Het wordt prachtig weer met een noorden windje. De duiven zullen denk ik een goede 70 kilometer per uur halen. Verwachte lossing 8 uur, een beetje afhankelijk van eventuele grondnevel. Alle hokken zijn schoon, alleen morgen nog de 17 natour doffers in de broedvakken opsluiten. Grit en voer gereedzetten en dan lekker genieten van de aankomsten. De klok staat op training dus we kunnen alles mooi volgen, zelfs op afstand. We gaan er eens goed voor zitten.

De duiven zijn om 8.30 uur gelost. Ze kwamen mooi en haast allemaal van de juiste kant. Onderstaand de lijst met aankomsten.

Nog 1 duif is onderweg.

Ben blij dat ik er een 30 mee heb gedaan naar Tienen want de vlucht vanuit Nanteuil was behoorlijk pittig. Nu maar vertrouwen dat de zon en warmte op mijn hok zijn werk gaat doen en dat mede daardoor de duiven meer vorm krijgen. We gaan het de volgende week zien.