29-06-2019 Morlincourt 400 km.

De liefhebbers moesten tegen het advies van de nederlandse postduiven organisatie in, hun duiven op de donderdag inkorven voor de wedvlucht Morlincourt. Onze eigen lossingcommissie gaf ook het advies aan de afdeling bestuurders om op de vrijdagavond pas te beginnen met inkorven. Alle andere afdelingen korfden op de vrijdag avond in voor een vlucht welke op de zaterdag vervlogen werd. Dit alles vanwege het hitte protocol welke van kracht was in verband met de te verwachte warmte van wel een 35 graden. Onze afdeling wilde ook graag op de vrijdag inkorven en dan lossen in Peronne. Echter werd er door de NPO geen lossingsvergunning afgegeven voor Peronne omdat deze plaats aan de verkeerde kant ligt van de lijn Parijs – Roodeschool. Toen heeft onze afdeling gekozen voor het verder gelegen Morlincourt en inkorven op de donderdag. Ook voor Morlincourt weigerde de NPO een lossingsvergunning af te geven zodat onze duiven op transport gingen zonder lossingsvergunning.

Ik heb hierbij wel 2 kantekeningen:

  1. De NPO heeft boter op zijn hoofd want waarom kan afdeling 11 (Friesland) dan wel een lossingsvergunning krijgen voor de wedvlucht vanuit Kalkar.???? Hun duiven moeten dan dwars het land over, schijnbaar is dan de lijn Parijs – Roodeschool niet van belang.
  2. Onze afdeling houdt vast aan een losplaats welke telt voor de midfond vluchten. Hebben we dan niets geleerd van afdeling 5 die ook in Vierzon wilden lossen ten koste van om aan een eendaagse afstand te kunnen komen, met alle gevolgen van dien.

In onze vereniging werden er door 15 liefhebbers in totaal een 220 duiven mee gedaan naar Morlincourt. Ondanks de lossing om 6.30 uur werd het een pittige vlucht voor de duiven.

Vorige week schreef ik al de beer is los bij Hans Breukers, nou dat hebben we geweten. Hans pakt 7 mooie vroege duiven en zit 1 en 2 in de vereniging. Zijn 7 duif staat op plek 13 in de vereniging.

Zijn 1ste duif de 735v zat vorige week ook 1 in de vereniging van Issoudun. Van Nanteuil was het ook zijn eerste duif en vloog dit vrouwtje een 3 prijs in de vereniging. Over kwaliteit gesproken.

Hans van harte proficiat met deze mooie uitslag en dubbelslag in de vereniging. Tevens bezet de 735v in de CC uitslag een 3 plek van 1164 duiven en heeft Hans er 7 bij de eerste 79 prijsduiven zitten.

Onderstaand de vereniging uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=M26&vereniging=0662&actie=4940M26&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

Hans bij het laden van de duiven.