29-09-2023 “Je moet weten wie je slechte duiven zijn want de goede melden zich vanzelf wel”.

De bovenstaande tekst zag ik op de website staan van Cees van der Laan uit Castricum. Hij is eén van de topspelers op de ZLU vluchten.

Cees van der Laan heeft een bon voor een jonge duif van 2024 geschonken voor ons 100 jarig jubileum volgend jaar waarbij onze vereniging 2 grote bonnenverkopen organiseert (Allround en Marathon) voor het goede doel “Make-A-Wish”. In mijn blogs heeft u er al veel over kunnen lezen.

Ik zit zelf in de commissie van het 100 jarig jubileum en heb de laatste weken informatie verzameld en opgeslagen van de Marathon liefhebbers die een schenking hebben gedaan. Best lastig want veel kampioenschappen van 2023 staan nog niet op het internet, ook veel eigen website’s zijn nog niet bijgewerkt. De verzamelde info is dus alles behalve compleet.

Alleen van de Marathon zijn het al 120 liefhebbers die een schenking hebben gedaan en nog steeds komen er schenkingen voor een bon of duif binnen. Zeer binnenkort zal de complete lijst met alle Marathon liefhebbers bekend worden gemaakt. Tim Exterkate zit ook in de commissie en maakt de layout, affiches en verzorgd de website en facebook. Wij hebben al ons windbreekgaas bij Tim aangeschaft, kijk maar eens op duivenpunt.nl. Behalve (goedkoop) windbreekgaas kunt u bij hem ook duivenstickers, tuinposters, duivenfoto’s op canvas kopen en zelfs je eigen website door hem laten bouwen.

Sabine is er ook erg druk mee, ze is onze secretaris en maakt een verslag van de vergaderingen maar dat niet alleen ze houdt excellijsten bij van de schenkers en ook de speciale mailbox van onze bonnen verkopingen. Sabine is niet alleen administratief zeer goed maar ook in de Nederlandse taal is ze zeer goed, daarom laat ik mijn blogs vaak eerst door haar controleren op taalfouten. Alles wat naar buiten wordt gebracht met betrekking tot de bonnenverkoop wordt dus ook eerst door haar gecontroleerd. Verder is ze het schriftelijk aanspreekpunt voor onze schenkers.

Op de voorgrond staat Richard Kniest, hij heeft eerder grote bonnenverkopen georganiseerd en de bonnen en duiven in de zaal verkocht. Onvoorstelbaar hoe groot zijn opgebouwde netwerk is, in onze duivensport. Mede daardoor is het ons gelukt om zoveel schenkingen te mogen ontvangen. Maar aan al onze verenigingsleden is gevraagd om een aantal bonnen binnen te halen voor de twee bonnen verkopingen. Gezien het aantal schenkingen wat nu binnen is mogen we het nu al een groot succes noemen. We gingen voor 200 bonnen in totaal voor de beide verkopingen, maar het zijn er veel meer geworden.

Richard heeft ook vaak contact met de mensen van Make-A-Wish. Bij belangrijke besprekingen gaat Sabine mee om er een verslag van te kunnen maken. Make-A-Wish is nu bezig om een krant te maken om meer bekendheid te krijgen, die zal in Oktober uitkomen en onze actie zal daarin staan. Op aanstaande dinsdag (3 Oktober) zit Richard samen met Make-A-Wish bij radio 1 Twente waarin de actie wordt besproken. Ik heb begrepen dat het programma 20 minuten zendtijd heeft ingepland. Daar worden filmopnames van gemaakt en ook op het youtube kanaal gezet van Make-A-Wish. Ik kom daar later beslist op terug.

Ik heb erg veel respect voor Richard als ik zie hoeveel tijd hij er mee bezig is en met hoeveel passie hij zich inzet. Hij heeft nu een verkoop staan van al zijn Marathon duiven op Top Pigeons. Ik heb enkele duiven bij hem gezien, maar wat heeft hij een kwaliteit zitten op zijn hokken. De verkoop loopt nog tot 1 Oktober 16.30 uur, wacht dus niet te lang want anders bent u te laat om versterking van uw hok aan te schaffen.

Even terugkomen op de koptekst van deze blog, ik kijk zelf veel meer naar onze laatkomers dan naar onze vroege duiven. De vroege duiven melden zich vanzelf wel. Ik ben het helemaal eens met Cees van der Laan zijn tekst.

Duiven die vaak te laat komen daar beleven we weinig plezier aan, belangrijk om te weten uit welke koppels ze komen zodat we het jaar erop de koppels kunnen veranderen in de hoop er dan geen laatkomers meer van te kweken.

Ik moet zelf alleen oppassen dat het glas niet half leeg is (negatief) maar half vol. (positief)

Rest mij om de schenkers van de vele bonnen en duiven hartelijk te bedanken. U laat zien wat de duivensport kan betekenen voor het goede doel. Wij gaan proberen om er zoveel mogelijk aandacht voor te krijgen zodat de duivensport positief in het daglicht komt te staan.