30-10-2021 Dak geplaatst.

Gisteren dus op de vrijdag ben ik begonnen met het verwijderen van de golfplaten op het ren gedeelte. De daghokken van de duiven. Het was prachtig weer dit in tegenstelling tot vandaag.

Vrijdagavond om 20 uur begon het echter te regenen en werd het een waar waterballet.

Op de bovenste foto kun je mooi zien dat mijn hok grotendeels ommuurd is. Vroeger was het overdekte zwembad 2x zo groot als nu. De bestaande muren zijn blijven staan. Waar nu het vlieghok staat was de tuin. Wellicht kunt u zich voorstellen dat een juiste verluchting lastig is te verkrijgen. Gelukkig ben ik bij huis en kan eventueel met behulp van de schuiven de verluchting bijsturen maar lastig is het wel. De duiven vliegen goed op het hok, ik denk dat ik op 90% zit wat de verluchting betreft. Nu nog zoeken naar de laatste 10% en het is top. Ik zit te denken aan mechanische afvoer van de lucht in de hokken. Wordt vervolgd.
Het nieuwe dak ligt er op. De plaat tussen het tweede en derde dwarsdeel kan er compleet uit zodat de jongen snel naar buiten kunnen om de omgeving te verkennen.
De oversteek is nu een stuk langer, waardoor er geen regen meer in het daghok waait. Ook kan er nu geen wind meer in het hok komen zoals met de oude golfplaten waardoor ik nu beter zelf de verluchting kan regelen. Dit nieuwe dak ligt vast op de afgeschuinde balkjes, zodat de wind geen kans meer heeft om binnen te komen via het dak van de daghokken.

Ik ben er zeer blij mee, ziet er strak uit. Maar nog belangrijker is dat mijn duiven vast veel meer op dit dak van het vlieghok gaan zitten. Ze hadden een hekel om te gaan zitten op de oude golfplaten omdat ze er vaak van af gleden en er geen rust konden vinden.