31-01-2024 Afvaldump.

Op de vrijdag 12 januari ontdekte Martin Dreierink een behoorlijke illegale afvaldump bij het gebouw van de Stichting Kring Hengelo. Wij zijn als Postduiven Vereniging de Luchtreizigers gebruikers van het gebouw.

Een aantal leden hadden afgesproken om een aanhanger te laden met spulletjes die de dag erop nodig waren bij het onderstaande gebeurtenis.

Het voordeel van het reeds laden van de aanhanger was dat op de zaterdagmorgen de aanhanger aangekoppeld kon worden, even 500 meter rijden naar Het Twentse Ros en men meteen kon beginnen met het uitpakken van de aanhanger en de opbouw van de zaal.

We zijn als commissie die de bonnenverkopen organiseerden zeer trots op de leden van PV de Luchtreizigers die ons geweldig hebben geholpen. Petje af voor de 80plussers die er ook waren om te helpen.

Maar om even terug te komen op de afvaldump, Martin maakte onder andere de onderstaande foto’s die hij mij stuurde.

Zoals u kunt zien een beste puinhoop. Martin heeft meteen gebeld met de handhaving en er melding van gemaakt.

Handhaving is bezig om bewijs te zoeken waar het afval vandaan komt, later zou blijken met succes.

Op donderdag 18 januari staat het onderstaande artikel in het dagblad “Tubantia”

In het artikel staat dat de rotzooi is aangetroffen achter het voormalige gebouwtje van postduivenvereniging Kring Hengelo. Daar gaat de schrijver behoorlijk de mist in want het gebouw is in eigendom van Stichting Kring Hengelo, zoals ik reeds schreef boven aan deze blog is de postduivenvereniging de Luchtreizigers alleen de gebruiker van het gebouw. Waarom hij schrijft het voormalige gebouwtje is mij niet duidelijk.

Maar op de vrijdag 19 januari volgt er wederom een artikel over de afvaldump in de “Tubantia”. Zie de onderstaande afbeelding.

Ook nu blijkt dat de schrijver een aantal zaken niet correct heeft weergegeven. Zo had Hengelo in het verleden wel 350 leden die allemaal lid waren van een vereniging. Ik heb mij laten vertellen dan er alleen in Hengelo wel 8 tot 9 verenigingen waren. Ooit had de Luchtreizigers 350 leden is dus een fabeltje. Ook de opmerking nu halen we de 80 niet eens meer, klopt wel maar dan had je er ook neer kunnen zetten dat we de 150 niet eens meer halen.

Er zijn nog twee verenigingen in Hengelo en dat zijn de Snelvlucht en de Luchtreizigers. De Luchtreizigers heeft nog ongeveer 23 leden en de Snelvlucht zal er aantal meer hebben. Samen zijn ze goed voor ongeveer 50 duivenliefhebbers.

DADERS GEPAKT (27-01-2024)

Als je een menukaart bij de illegale afvaldump achterlaat dan is het niet zo moeilijk om naar de zaak te gaan van waar het afval weg komt. Zie het onderstaande artikel.

De gemeente heeft het samen met de handhaving mooi opgelost. Hopelijk krijgt de gemeente ook de kosten vergoed en draait de gemeenschap er niet voor op.