04-04-2018 Jan Smit Kruidenelixer

Voor het seizoen 2018 gaan we eens wat anders proberen dan de Prange Suppe welke ik altijd verstrek op de lossing dag aan de duiven. Dat bevalt mij prima alleen is de fles peperdure en heb zelf meestal 2 flessen nodig in een seizoen.

Martin van Zon schreef meermaals over de kruidenelixer van Jan Smit en hij kan het iedereen adviseren zonder dat hij er zelf een financieel belang bij heeft. Dus heb aangeschaft:

Kruidenelixer voor sportduiven 500 cc voor 30 euro.

Hersteldrank voor sportduiven 100 ml voor 10 euro.

Verzendkosten 6,95 euro.

De Hersteldrank dien je op Zaterdag (lossing dag) te gebruiken, 2 ml op 10 liter water dus in totaal voor 500 liter water per flesje. Verwacht dat het ruimschoots genoeg is voor het seizoen 2018. Dus ben nu 10 euro kwijt i.p.v. de 2 flessen Prange Suppe voor in totaal 100 euro.

De Kruiden elixer voor sportduiven dien je te geven doorlopend en in de rust periode 2x per week. Gebruik 2.5 ml op 10 liter water, dus een flesje is goed voor 2000 liter water. Heb dit speciaal gekocht voor mijn vast zittende kwekers.

Ik verwacht dat dit een prima alternatief is voor de Prange Suppe en dus een heel stuk voordeliger. Onderstaand de foto’s van de 2 flesjes die met een spuit of druppel dop en uitgebreide omschrijving worden geleverd.