01-01-2022 Traditie/Kwekers etc.

Voor al mijn lezers, de beste wensen voor 2022.

In Nederland is het een traditie om meteen in het nieuwe jaar het jaar in te luiden met vuurwerk. Helaas was de vuurwerkverkoop eind 2021 verboden en stil gelegd door onze regering in verband met de corona. Maar in Hengelo hebben we genoten van het prachtige vuurwerk. Heel veel siervuurwerk en dat was niet met een half uur afgelopen. Je kunt mensen dus niet hun traditie afpakken, dat blijkt wel weer.

Zo is het bij ons thuis traditie om op nieuwjaarsdag stamppot zuurkool te gaan eten. Hierdoor zul je het aankomende jaar een goed gevulde portemonnee hebben. Wij doen het al jaren en het bevalt mij prima. Zo is mijn eigen pensioenpot in 2021 toegenomen met ruim 23%.

Op oudejaarsdag belde Ge van der Kemp mij op. Ik had hem denk ik ruim 30 jaar niet meer gesproken. Ge van der Kemp is 1 van de oprichters van de Nationale Concoursen Club (NCC fondclub) welke is samengegaan met de VNC fondclub, vandaar de huidige naam VNCC. Hij had nog wat aanvullingen voor mijn blog, want helaas ontgaat mij ook wel eens wat. Het was gezellig praten met Ge van der Kemp die beschikt over veel rechtstreekse Ad Schaerlaeckens duiven, hij komt zowat zijn hele leven bij AS over de vloer. (Ben zelf fan van AS en van zijn duiven) Het zou mooi zijn als we wat vaker contact hebben. Mede door zijn telefoontje heb ik het NCC verhaal in 1 van mijn blogs compleet kunnen maken.

Wat dat betreft is een blog schrijven een prachtig hulpmiddel om nog eens terug te lezen hoe ik over bepaalde zaken dacht of er mee om ging. Ik had er veel eerder mee moeten beginnen want je vergeet snel een aantal dingen in je leven.

Nu eerst broedschotels wassen, ik heb deze nu ruim een dag staan in 2 specikuipen gevuld met water.

Het vuil kan vast mooi los weken van de broedschotels.
Het was een uurtje werk, nu drogen en dan de nestmatjes erin en de broedschotels kunnen in de 24 broedvakken gezet worden van de vliegduiven.
Bij de vliegduiven de broedvakken van half naar geheel open gezet. Ik heb ondervonden dat wanneer de broedvakken op half staan met ook de motivatiebak aan de voorzijde de kans op vechten veel kleiner is.

Bij onze kweekduiven die bij Sabine zitten, gaat ook alles naar wens. Kijk maar eens naar de onderstaande filmpjes. Deze zijn gemaakt op oudejaarsdag.

Ik had het ook niet anders verwacht, soms kan Sabine toveren met de duiven.