01-06-2019 Peronne

Voor de wedvlucht vanuit Peronne werden er door 24 liefhebbers in totaal een 387 duiven ingekorfd op de vrijdagavond.

Het inkorven van de duiven gebeurt netjes op volgorde van binnenkomst, met uitzondering van 1 liefhebber welke telkens voorrang krijgt i.v.m zijn gezondheid, door tot nu toe steeds met 2 inkorf ploegen.

Als Klein Nijenhuis aan de beurt is pakt hij zijn mandjes met doffers en begint deze netjes aan te geven. Tot dat er een doffer niet geregiseerd wordt door de antenne. Opnieuw proberen maar geen piep. Je denk dan meestal aan een kapotte chip maar wat blijkt, de duif heeft geen chip meer om. Klein Nijenhuis zelf is stom verbaast en verteld dat het zijn 1 getekende is. Consternatie alom en Klein Nijenhuis wil hem wel weer mee nemen naar huis. Maar er is ook een optie om de duif bij het inkorven van een nieuwe chip te voorzien. Alleen de heer Vasterink is op dat moment nog niet aanwezig en hij weet hoe dat moet. Afgespoken om op hem te wachten en de duif zolang in de mand gezet. Na een half uurtje kwam ook de heer Vasterink en hem het probleem uitgelegd. Hij heeft een reserve chip gepakt en de duif dus alsnog goed over de inkorf antenne gehaald zodat Klein Nijenhuis zijn vliegploeg met zijn 1ste getekende weer compleet had.

Het mooie is nu dat zijn 1 getekende duif de wedvlucht Peronne met voorsprong op zijn tweede duif in de vereniging wint. Het wordt voor hem dus een 1 tweetje met een geweldige mooie uitslag waarbij hij maar liefst 15 doffers in de prijzen heeft zitten van de 20. Hulde aan alle sportieve leden welke ervoor gezorgd hebben dat zijn 1 getekende alsnog in de mand kon. Zo hoort duivensport te zijn.

Ik vertrouw erop dat het de heer Klein Nijenhuis het een rondje waart heeft gevonden bij het klokken afslaan.

In ieder geval van harte proficiat met deze prachtige overwinning en mooie uitslag. Tevens de 4e plek in de CC van 2416 duiven met tevens 18 doffers in de prijzen van de 20. GEWELDIG

Onderstaand de link van de verenigings uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=M22&vereniging=0662&actie=4940M22&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

www.kleinnijenhuisduiven.nl