25-05-2019 Quievrain en Orleans

Ook dit keer moest er zelfs voor de beide lossingsplaatsen weer een gewijzigde locatie gevonden worden om te kunnen lossen.

Voor de wedvlucht vanuit Quievrain werden er door 23 leden van Postduiven Vereniging de Luchtreizigers in totaal een 314 duiven ingekorfd.

De duiven werden om 8 uur gelost en met een NW wind haalden de eerste duiven net 80 kilometer per uur.

De 1ste plaats wordt gewonnen door Frans Strikker en hij heeft er 7 in de uitslag staan van zijn 11 ingezette duiven. Ook in de CC is het een mooie vroege duif en bezet deze duif plek 5 van in totaal een 2268 duiven.

Frans Strikker speelt met een kleine ploeg duiven en maakt opvallende goede uitslagen met geregeld mooie vroege duiven. Tevens is hij diegene die 5 dagen bij G & S Verkerk in het voorgaande seizoen gefilmt heeft om hun systeem van verzorging en begeleiding van hun duiven vast te leggen. (Te koop via Pigeon Pixels)

Frans Strikker van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Hierbij de uitslag van Quievrain.

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=V21&vereniging=0662&actie=4940V21&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

Frans Strikker met zijn film camera

Voor de wedvlucht vanuit een klein plaatsje in de buurt van Orleans genaamd Fay aux Loges werden er door 14 liefhebbers in totaal een 81 duiven ingekorfd.

Zelf samen met Sabine naar Hans Breukers getogen om daar de aankomsten te gaan bekijken. Het werd een prachtige vlucht, de duiven waren om 8 uur gelost en de snelste duif maakte net een snelheid van 75km per uur. Het was een schot in de roos dat we naar Hans Breukers waren gegaan oppassen want we hebben nu de eerste 2 duiven van de vereniging zien komen. Om 16.21 uur melde Hans zijn 3de getekende zich en deze zat nog maar net in het hok of zijn tweede duif arriveerde ook reeds. Goed voor de plekken 1 en 2 in de vereniging. In de CC van 718 duiven goed voor de plekken 9 en 13. Wim Meddeler pakt knap plek 3 in de vereniging met maar 1 duif mee. Hans Breukers zijn 1 getekende wint plek 4 in de vereniging.

Hans Breukers van harte proficiat met deze overwinning/dubbelslag vanuit Orleans.

Hierbij de uitslag van Orleans.

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=E21&vereniging=0662&actie=4940E21&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

Hans met voerbak en Sabine
Supporters bij Hans Breukers

OP EIGEN HOK

We hebben (Sabine en Wim) in het voorgaande weekend van alle oude vliegduiven welke zijn mee verhuisd naar Hengelo de chipringen af gedaan zodat we deze weer kunnen gebruiken voor de jongen en tevens deze oude duiven een druppel van Van de Weert gedaan voor de luis. (1x nek en 1x boven op de rug) Was beslist nodig want we hadden een duif horen trippelen en bij controle hadden we luis ontdekt. We hebben het bij de ouden in het nachthok gedaan en moeten constateren dat de temperatuur erg lekker oploopt in dat gedeelte omdat de zon vol op de doorzichtige golfplaat schijnt. Stel het is mooi weer en ik sluit de duiven op de inkorfdag op in hun vakken dan kunnen ze mooi profiteren van de oplopende warmte in het hok. Door het plafondsysteem is er dan wel voldoende zuurstof in het hok.

Op woensdag was de dierenarts aan huis om de jongen te voorzien van hun jaarlijkse paramixo enting. Alle jongen in de mandjes gestopt en voordien de entlijsten gereed gemaakt zodat het enten met behulp van Hans Breukers in mum van tijd klaar was. Maar liefst 110 jongen zijn er geent. 46 van de eerste ronde en de rest van de tweede ronde welke volgende week voor het eerst buiten kunnen komen.

Afgelopen zaterdag ook nog even de 46 jongen van de eerste ronde in de mand gedaan om deze ook te voorzien van een druppel voor de luis. Bij de tweede ronde hoeft dit niet omdat bij het afzetten van een jonge duif er altijd al gedruppeld wordt voor luis en ze deze pas gehad hebben.

Op de zondag zullen de resterende 13 kweekdoffers welke nog bij de jongen inzitten en de kleinsten nog voeren gaan verhuizen naar hun nieuwe onderkomen en ook gedruppeld worden tegen de luis.

Tevens midden in de week alle kweekduivinnen gedruppeld tegen de luis en verhuist naar hun nieuwe onderkomen bij Sabine.

De jongen van de 1ste ronde beginnen beter te vliegen en ook de mest is veel beter dan wat het geweest is. Hopenlijk gaan ze wat meer trekken en kunnen we voorzichtig beginnen met het africhten.