02-06-2021 Jan die kan er wat van.

Jan die kan er wat van, zeg dat wel. Behalve dat Jan een vaste suporter is geworden tijdens op oppassen van de duiven, mag Jan ook graag komen klussen. We maken er dan ook een mooie en gezellige dag van en laten ons goed verwennen door de geweldige kookkunst van Jan zijn vrouw Greetje of van Dini.

Jan met het prachtige schilderij die hij gemaakt heeft.

Het schilderij is in 1 dag geschilderd van restanten verf en Jan heeft deze voorzien van een prachtige aluminium lijst.

Toen wij ons huis kochten, nu al weer zowat drie jaar terug, waren Dini en ik vooral op zoek naar een woning met een slaapkamer beneden. Dat viel beslist niet mee omdat een woning met slaapkamer beneden weinig werd aangeboden. Gelukkig viel ons oog op het huidige stekkie en hadden we een goede klik met de vorige bewoonster. Maar ons huis heeft een overdekt zwembad. Vroeger werden daar particuliere zwemlessen gegeven en ongeveer half Hengelo heeft daar zwemles gehad of aquafitnes etc. (Zwemschool Rifa) Maar toen de vorige bewoonster met pensioen ging heeft ze het zwembad gehalveerd en daarvan haar achtertuin gemaakt. Die hebben wij weer afgebroken, verhard en daar ons duivenhok op gezet. Maar het overgebleven deel van het zwembad is nog groot genoeg om lekker baantjes heen en weer in te kunnen zwemmen.

Het schilderij is dus voor de achterwand van ons zwembad. Zie de onderstaande foto.

Jan bij het fraaie kunstwerk in ons overdekte zwembad.

We prijzen ons gelukkig met een eigen binnen zwembad en vooral met dit prachtige weer. Het zwembad was mooi meegenomen en een mooie toegift maar het ging ons vooral om beneden te kunnen slapen en dat wij niet meer naar boven hoeven te gaan.

Hier zijn we druk bezig om het schilderij op te hangen.

Ondertussen heeft Jan reeds vele klussen aangepakt en ons huis en de inrichting wordt steeds mooier. Ook de duiven profiteren er van met mooie hordeuren van windbreekgaas, nieuwe zitplekken en ga zo maar door. Dus met recht Jan die kan er wat van.

En het mooie voor de duivensport is dat Jan het prachtig vindt om de duiven terug te zien komen van een vlucht. Dan genieten we samen met Jan van onze gevleugelde vriendjes.