02-06-2021 Bestelde dak geleverd.

Vandaag heeft Pascal Hemel, kooi- en volierebouw te Bentelo het bestelde dak voor op het ren gedeelte geleverd. In onderstaand artikel heb ik reeds uitgelegd waarom ik graag een nieuw dak wilde hebben.

Het nieuwe dak bestaat uit 3 delen. Links van de ingang voor de duiven een deel van nog geen 2 meter. Dan 1 schuifdeel die ik via een U profiel aan de linker er rechter zijde boven de ingang van de duiven kan schuiven en kan vastzetten met 2 pinnen. Dan een zeer groot deel voor de rechter zijde van de ingang van de duiven van ongeveer een 5 meter. En dat bezorgde mij even wat kopzorgen want je kunt alleen bij ons achter het huis komen via de voorkant van ons huis dus door het huis of via de achterkant de zwembad ingang maar ook hier door onze hobbyruimte en zwembad. Maar bij beide opties is het niet mogelijk om een lengte van 5 meter er door heen te krijgen. (Zonder deze te vouwen of te buigen) Enige optie is via het platte dak.

Het mag dan wel lang zijn maar gelukkig niet zo zwaar alhoewel het een heel gedoe was om het op zijn plek te krijgen. De trap kwam mooi van pas.
Met hulp van Dini en Greetje is het gelukt. Pfffffffff

Ik heb de drie dakdelen zolang weg gezet en na de laatste snelheidsvlucht voor de oude duiven op 10 juli gaan we het dak plaatsen. Met een goede voorbereiding zal dat nog geen halve dag werk zijn.

De dakdelen zien er prachtig mooi uit. De platen zijn mooi afgekit bij de profielen voor de regen. Pascal Hemel heeft vakwerk afgeleverd. Vraagt U zich af wat het dak kost in drie delen en in totaal 7,5 meter lang? Ik zal het U verklappen, inclusief aan huis bezorgd voor in totaal 700 euro. Kijk alleen maar eens bij een grote bouwmarkt wat de platen los kosten, dan krijg je voor een kleine meerprijs het vakwerk er bij.

Ik kom weer op dit thema terug als we het oude dak (golfplaten) gaan verwijderen en het nieuwe dak gaan plaatsen.