02-06-2023 Africhting Bentelo 8km.

Vandaag de jonge duiven naar Bentelo gebracht voor hun derde africhting. Ik had 53 jongen en 1 jaarling doffer bij me om los te laten. Ik heb ze 1 voor 1 los gelaten maar wel snel achter elkaar na de eindcijfers van de losgelaten duif genoteerd te hebben. Alle jongen zijn weer terug op hun hok.

Maar het ging vandaag niet zoals gepland.

Gisterenavond wederom in het donker alle duiven in de mandjes gezet. Dit keer vlogen er een stuk of 6 jongen van hun zitplek af. De wekker om 7.15 uur gezet zodat ik mooi vroeg weg zou kunnen rijden met de duiven. Maar het was compleet bewolkt, de lucht zat dicht. Toen eerst maar alle hokken schoongemaakt en de duiven verzorgd. Maar om 8.30 uur was ik gereed. De lucht zat nog steeds potdicht. Pfffff toen eerst maar gegeten en onze oppashond uitgelaten.

Maar ik had een afspraak staan bij de sport fysio om 10.45 uur voor mijn herstel en opbouw van mijn conditie. Dus samen met Dini besloten dat ik de mandjes in de auto pak en naar Bentelo ga om daar af te wachten wanneer het wolkendek zich zou openen. Om 10 uur was ik op de losplaats. Maar het wolkendek bleef dicht zitten. Op de satellietbeelden van Buienradar kon ik mooi zien dat de blauwe lucht zich vanuit het Noorden steeds meer over Nederland naar het zuiden verspreide. Eerst de fysio maar afgebeld en daarna was het wachten op de blauwe plekken in het wolkendek. Ik heb mij best vermaakt want ik heb de blog over het Grootmeester Kampioenschap en de aanval daarop van AS, gemaakt. Ik heb nog nooit zolang gewacht op een losplaats. Maar omdat onze jongen niet wilden vliegen bij huis, wilde ik beslist geen risico nemen. Nu vliegen de jongen zeer goed, ze trekken zeer hoog weg. Het enige minpuntje is nog dat ik de helft van de jongen uit het hok moet jagen. Pas om 12.36 uur kon ik het eerste jong lossen. Het laatste jong ging om 12.58 uur de lucht in.

Bij thuiskomst meteen de jongen die nog niet in het hok zaten binnen geroepen en wat gevoerd. Er zaten 46 jongen in het hok van de 53. Vier jongen volgden binnen het uur en de overige drie in de loop van de middag.

Het had wat voeten in aarde maar ik ben blij dat alle jongen terug zijn en dat ik gewacht heb om ze te lossen.

De volgende stap is om de jongen te lossen op een afstand van 10 kilometer. (Hengevelde) Volgende week maar weer snel op pad.