02-06-2023 Grootmeester kampioenschappen GOUDEERLIJK.

Ik zat er op te wachten wanneer de aanval zou worden ingezet op de Grootmeester kampioenschappen, lees de kleine liefhebber.

Het is AS die in zijn blog hard uithaald naar de mooie competitie van Grootmeesters.

Hij vindt het lachwekkend en haalt niet eens het niveau van de belachelijkheid zo schrijft hij. Duivensport idioterie in al haar glorie, voegd hij er nog aan toe.

Zeer harde woorden gericht tegen de veelal kleine liefhebbers die zich terecht in de kijker kunnen spelen met de Grootmeester competitie.

Eerst maar eens de feiten op een rij gezet.

Op de ledenraad van 13 Maart 2022 is het voorspel van eerlijk spel en de NPO Kampioenschappen 2023 aangenomen.

Klik hierop voor de stukken.

Hierin staat ook vermeld de berekening van de punten per wedvlucht.

  • Beste hokprestatie; Grootmeester wordt berekend als het totaal behaalde punten gedeeld door het aantal gezette duiven met een minimum van 8 op de Vitesse, Midfond, Jong en de Natourvluchten en een minimum van 4 op de Eendaagse en Overnachtvluchten.
  • De puntentelling begint bij 1000 en loopt af naar 0.
  • De uitslagen op alle niveaus boven vereniging zijn gelijk van opzet.

Daar is geen speld tussen te krijgen, goede afspraken en een puntentelling die gebruikt wordt voor alle Nationale kampioenschappen en voor elke uitslag boven de verenigingsuitslag.

Nu gaan we kijken naar 1 van de voorbeelden die AS gebruikt om zijn schrijven en mening te ondersteunen.

De geweldige mooie uitslag van R.C. Bakker. Ik las in het Spoor der Kampioenen dat R.C. Bakker ook al jaren beroepsmatig bezig is in de duivensport. Niets mis mee. Hij maakt een geweldige uitslag op de eerste eendaagse fondvlucht waar menigeen jaloers op is. Maar bij de Grootmeesters op deze vlucht staat hij op plek 16, onderstaand het overzicht.

Noot: In Afdeling 7 worden de punten op de dagfond voor de titel Grootmeester gehaald uit de N/Z-uitslag. Daarom is Team Hooijmans NL niet de Grootmeester geworden maar G. en H. Calis.

Er zijn maar liefst 15 duivenliefhebbers die beter presteren met hun duiven dan R.C. Bakker voor de Grootmeester titel.

Hoe kan dat?

Simpel, R.C. Bakker maakt een geweldige uitslag maar speelde met 89 duiven en heeft 63 duiven in de uitslag staan. Dus 26 van zijn duiven staan niet in de uitslag en hebben dus geen punten verdient.

Laten we nu eens kijken naar de 1ste plaats bij de Grootmeesters Team Hooymans NL.

Team Hooymans NL heeft 5 duiven mee en pakt 5 mooie vroege prijzen. Er zijn 1.164 prijsduiven op deze vlucht. Al zijn 5 duiven pakken punten en hij eindigd daarmee op plek 1 met een gemiddeld punten aantal van 800.515

Op plek 2 staan G. en H. Calis.

G. en H. Calis hadden 10 duiven mee en pakken 10 prijsduiven. Hun gemiddeld aantal punten is 782.747 Ook hier weer veel vroege duiven 7 bij de eerste 189 duiven. Echt een topprestatie met maar 10 duiven mee. Hun 8 en 9 duif ruim bij de eerste helft van de uitslag en nummer 10 ook mooi ruim op tijd.

Nummer 3 op de lijst van Grootmeesters is C. Cats.

C. Cats heeft 6 duiven mee en speelt al zijn duiven mooi op tijd in de uitslag. Ook hij heeft geen duiven mee die geen punten naar huis brengen.

Ten slotte de nummer 4 van de grootmeesterslijst H. Kaars.

H. Kaars had 6 duiven mee en maakt 5 prijzen maar wel 5 duiven mooi vroeg in de uitslag. Hij heeft maar 1 duif die geen punten ontvangt.

De Grootmeester kampioenschappen zorgen ervoor dat ook de kleine liefhebbers of de liefhebbers met de kleine aantallen mee opvallen door hun goede prestaties. Voorheen zag men deze maar zelden staan. Deze duivenliefhebbers verdienen dan ook de eer die ze behalen bij de Grootmeester kampioenschappen.

De woorden lachwekkend en idioterie horen hier beslist niet bij.

Komaan, wees vriendelijk voor elkaar en gun elkaar wat. Heb wat meer respect voor de kleine liefhebber en kleine inkorver.

DE GROOTMEESTER KAMPIOENSCHAPPEN MAKEN HET SPEL VEEL EERLIJKER. GOUDEERLIJK ZELFS.