02-06-2024 Duffel 204 km, 10 duiven bij de eerste 100 in de CC4.

Beste sportvriend(in),

Het IWB en onze Lossingscommissie hebben ons geadviseerd vanavond rechtstreeks naar Bierges te gaan, omdat de kans van lossen in Charleville nihil is.
In Bierges is de kans aanwezig dat het morgen lukt om te lossen. Mocht dat onverwacht niet het geval zijn, dan kan er in Bierges hoogstwaarschijnlijk wel op zondag gelost worden.

Veel succes!

Vriendelijke sportgroeten,

Bestuur afdeling 9

Ik heb vrijdagavond 44 duivinnen mee gedaan naar Bierges en 33 doffers, in totaal 77 vliegduiven. Meer kon ook niet want er zit geen enkele oude vliegduif thuis. Alles mee dus.

In de vereniging zijn er door 14 liefhebbers in totaal 270 duiven ingekorfd.

In de CC4 zijn er door 115 liefhebbers 2.135 duiven ingezet.

Morgen eerst maar eens kijken of de duiven gelost kunnen worden.

Bierges is grauw en grijs. Het ziet er nog niet goed uit.

Rond 12 uur besluiten we of het zinvol is nog langer te wachten vandaag.

Uitgesteld.

We verplaatsen naar Duffel. Dat morgen goede kansen. In Bierges komen ook daar de opklaringen laat

6:00 uur Duffel de bewolking is meer gebroken dan gisteren we hopen dat het in de loop van de ochtend de opklaringen ons zullen bereiken. Wanneer er nieuws is zullen we u z.s.m. informeren.
Nu is het tijd voor een bak koffie met onze jarige hoofdconvoyeur Edwin.

De bewolking is vandaag een stuk hoger en dunner, hierdoor kan de zon er makkelijker doorkomen en krijgen we gaten in de bewolking. In de loop van de ochtend zal dit voldoende gaan worden en hopen we te kunnen lossen. Update 9 uur

Verbeteringen gaan langzaam. Zichten boven 10 km. Verwachting is dat de bewolking verder gaat breken in de 2e helft van de ochtend. Update om 10.30 uur. Het begint voorzichtig te breken

De voorbereidingen zijn getroffen. We verwachten te lossen om 11.05. Dit conform de afspraak dat er 20 minuten tussen de lossingen zit

Vlucht: V22 Duffel
Datum: 2-6-2024
Los: 11:15
Opmerkingen: 11:20: De duiven zijn om 11:15 gelost en hadden een goed vertrek.

In de vereniging begin ik dit keer op plek 4, maar de eerste 2 duiven zitten kei vroeg. Wellicht bezetten de beide duiven de eerste 2 plekken van geheel Noord van de afdeling 9 tegen 11.472 duiven. De eerste plaats is voor Herman Dijkstra die nu de vorm te pakken heeft met zijn duiven. In de vereniging pakt hij 9 prijsduiven van de 13 gezette duiven. De tweede en derde plaats zijn voor onze voorzitter Herbert Veldhuis. Heren van harte proficiat met deze geweldige prestatie. Maandagavond weten we ook of jullie in Noord 1 en 2 zitten als de niet zondag verenigingen de klokken afslaan.

Herman Dijkstra voor zijn hok. In 2010 was hij Nationaal Kampioen Vitesse van Nederland.

Onderstaand de klassering van mijn duiven op de verenigingsuitslag.

Bij de eerste 7 duiven op de verenigingsuitslag staan 6 verschillende liefhebbers en zo moet het. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Dan mijn duiven op de CC4 uitslag, zie onderstaand.

Zoals u kunt zien zitten er 13 duiven bij de eerste 109 van 2.212 duiven, dat stemt mij zeer tevreden. Ook had ik een doffer voorop en wel onze “Big Boy” de grootste doffer van het hok. Hij landde na een rondje gevlogen te hebben op het dak van het zwembad en liep de laatste 2 meter naar het hok om het laatste stukje op de klep te landen. Mijn tweede duivin was de duif die vorige week nog zo vroeg speelde, de 4e plek van de afdeling. Helaas maakte de 23-001 het wel erg bont door wel 4 extra rondjes te vliegen en te wachten op duif nummer 3, 4 en 5 die erbij vielen. Ik had haar nu als 4e getekende gezet maar had dat beter niet kunnen doen want alle drie de getekende duiven misten de uitslag. Best gek hoor want het zijn mijn beste 3 duiven die zelden missen en nu missen ze alle drie tegelijk. Ik draaide de getekenden om 14.05, 14.16 en 14.16 uur. Ik had beter de 23-001 bij de eerste 3 getekenden kunnen zetten. In de vereniging staat de 23-001 bovenaan na 6 vluchten bij het duifkampioenschap totaal. Verder winnen de drie duiven met een Ladies League ring om, alle drie prijs.

Van de 44 duivinnen staan er 23 op de uitslag. Het opvoeren voor de eendaagse fondvlucht zal er vast debet aan zijn dat er niet meer op de uitslag staan. De doffers doen het steeds beter, van de 33 doffers staan er 20 op de uitslag.

De uitslagen van Noord en de Afdeling houdt u van mij tegoed omdat de laatste verenigingen pas maandag hun bestanden gaan insturen.

Alle duiven zijn weer terug gekeerd op hun hok.