02-11-2023 Arnold Paalman.

Wie kent hem niet?

Arnold Paalman vliegt nu onder de naam Eijerkamp-Paalman in Laren vallende onder de gemeente Lochem.

Toen Hans en Evert-Jan hem deze kans boden heeft Arnold deze met beide handen aangepakt. Dat het een slimme zet is geweest heeft Arnold in 2023 wel bewezen.

Maar het hok Eijerkamp-Paalman staat aan de westkant van de afdeling 9 en van de CC6. Best wel een uitdaging want bij een echte westen wind zal het lastig worden om kopduiven te pakken voor Arnold.

Het slimme van deze samenwerking is dat de vlieghokken van Eijerkamp zelf vrij oosterlijk liggen van hun afdeling. Hoe de wind ook waait, Eijerkamp kan altijd op 1 van beide hokken een prachtige uitslag neerzetten als de duiven in goede doen zijn. Zowel de hokverzorgers bij Eijerkamp als Arnold zorgen daar wel voor.

Eijerkamp heeft een mooi filmpje gemaakt over de samenwerking met Arnold, zie onderstaand.

Ik ken Arnold al een mooi aantal jaren, zelf was ik lid van de duivenvereniging in Lochem en heb Arnold zien komen als jeugdlid. Ik hoor het Gerrit Eggink nog zo zeggen, ik denk dat we er een lid bij gaan krijgen. Arnold zijn ouders stonden er ook achter dus de stap was vrij gemakkelijk gemaakt om duivenmelker te gaan worden.

Arnold is altijd al zeer gedreven in het verzorgen en presteren met zijn duiven. De boerenmentaliteit bij zijn ouders thuis speelt zeker mee. Opstaan om 5 uur morgens om de duiven te verzorgen en de duiven in de manden te zetten en af te richten voordat hij naar zijn werk ging bij de firma Eijerkamp was heel gewoon. Het mooie aan Arnold is dat hij met beide benen op de grond is blijven staan en gewoon is gebleven.

Zijn prestaties in 2023 waren formidabel.

De afdelingsvlucht van de laatste wedvlucht van het jaar. Ik schreef er al eerder over in mijn blog, wij pakken onze duiven best goed in onze CC4 met 18 prijzen van de 20 duiven mee. Maar Arnold draaide er in de afdelingsuitslag maar liefst 83 duiven voor onze eerste duif.

Het mooie is dat er een filmploeg aanwezig was bij Arnold zodat iedereen de eerste 13 duiven van de gehele afdeling kan zien vallen en dat van in totaal 9.131 duiven.

Ik zou haast vergeten waarom ik deze blog maak over Arnold. Hij stuurde mij een appje naar aanleiding van mijn blogs over de selectie van de jonge duiven. Zijn letterlijke tekst is het onderstaande:

Jongen selecteren op basis van prestaties, of vooral het ontbreken hiervan, is de grootste fout die je kunt maken😃

Arnold stuurde ook de onderstaande afbeelding mee.

Zóe vloog als jonge duif maar 1 prijsje, 850 tegen 6.100 duiven.

Aldus Arnold Paalman. Ik vraag mij nu wel af waar hij dan wel op selecteerd maar gelukkig zit Arnold is het forum van 13 januari 2024 zodat we hem dat mooi kunnen vragen.

Het seizoen 2023 was bijzonder zwaar voor onze duiven met veel Noord en Oost in de wind. Toen Arnold wekelijks kettinguitslagen ging maken heb ik hem gevraagd hoe hij zijn duiven zo gauw hersteld krijgt.

Van Arnold heb ik het herstelprogramma gekregen voor de thuiskomst van de duiven zodat deze in zeer korte tijd weer top zijn. Meteen na de eerste week dat onze duiven werden verwent met het herstelprogramma gaf dat al resultaat. Ik schreef eerder:

Maar ik ben meteen na de vlucht van de voorgaande week begonnen met het herstelprogramma van onze duiven a la Arnold Paalman. Volgens Arnold gaan daar veel liefhebbers de mist mee in waardoor hun duiven niet snel genoeg herstellen en elke week wat van hun conditie moeten inleveren. Het zal er vast toe bijgedragen hebben dat onze duiven vandaag goed af kwamen. Wel kon je bij een aantal van onze duiven zien dat ze er best wat aan gedaan hebben.

Ik heb het herstelplan bewust niet gedeeld, dat moet Arnold zelf doen. Maar wellicht kunt u hem dat ook mooi vragen op 13 januari. Van personen die harder vliegen met hun duiven dan die van jou, kun je alleen maar leren waardoor je wellicht beter gaat spelen met je duiven.

Arnold is ook voorzitter van de postduivenvereniging “Pax Snelpost” te Lochem, lol het lijkt erop dat elk nieuw lid 10 jongen van hem krijgt want de laatste 2 maanden heb ik al drie nieuwe leden zien voorbij komen. Alle jaren dat ik lid was in lochem, waren de gezelligste jaren uit mijn duiven loopbaan, dus geen wonder dat de postduivenvereniging in Lochem een geweldige aantrekkingskracht heeft voor de omliggende duivenmelkers.

Nu het laatste bericht over Arnold Paalman, hij heeft een geweldige schenking gedaan voor de verkoop ten bate van Make-a-Wish.

Arnold schenkt een late jonge duif van 2023 uit Lotte. Dus een rechtstreekse jonge duif uit de 1, 6, 9 en 15 provinciale winnares.

De gebroeders Calis gaan alleen voor de rechtstreekse kinderen uit de top duiven en beslist niet de kleinkinderen. Dus hier uw kans om uit een topduif een jonge duif te bekomen, ik ben benieuwt wie er met dit jong naar huis gaat.

Ik ga zelf mee bieden want Arnold heeft wel laten zien dat het allemaal begint met goede duiven.