16-09-2023 Dizy le Gros 353 km. Vereniging 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc. en 4e Grootmeester CC4.

Sabine heeft op donderdagavond 20 oude doffers ingekorfd voor de laatste wedvlucht van het seizoen vanuit Dizy le Gros.

Deze wedvlucht stond bij mij niet op de planning omdat ik zelf niet aanwezig kan zijn met het inkorven en met het oppassen van de duiven. Enkele liefhebbers uit mijn vereniging spoorden mij aan om te gaan inkorven omdat de duiven zo geweldig mooi afkomen op de natour vluchten. Sabine wilde de duiven wel inkorven en verwelkomen. Ik heb dus de doffers op de woensdagavond bij hun grote jongen weg gehaald waar ze sinds zondagavond alleen bij zaten, en apart gezet in een leegstaande afdeling. Sabine heeft de doffers gevoerd op donderdag en er 20 uitgezocht.

Voor mij weer een nieuwe belevenis om de duiven zelf niet in te korven en tevens niet te kunnen zien thuiskomen van de vlucht. Maar Sabine is een snelle leerling en het is wel aan haar toevertrouwt.

De doffers vlogen geweldig goed met het trainen aan huis. De 20-501 staat nu nog tweede duifkampioen van de CC4 betreffende de natourvluchten, maar we hebben een klein wonder nodig om hem nog een keer vroeg te kunnen draaien op Dizy le Gros. Hij heeft aan de beide vleugels een pen gestoten en de voorgaande pen is nog maar half volgroeid. Als er gewerkt moet worden dan heeft de 20-501 een behoorlijk handicap. Mocht er zuid in de wind zitten dan hoop ik dat hij zijn prijs mee pakt maar of het dan vroeg genoeg is voor een duifkampioenschap zal moeten blijken.

In de vereniging zijn er door 6 liefhebbers 106 duiven ingekorfd. In de CC4 door 62 deelnemers 991 duiven in totaal.

Het oppas team, Jan en Sabine met Maurice die niet op de foto staat.

Helaas vandaag geen uitschieter maar wel mooi vlot achter elkaar, ook geen eerste plaats in de vereniging. Sabine en Jan hebben geen 10 duiven zien vliegen, ze zijn er allemaal aan de westkant langs getrokken. De 20-501 heeft gemist en zal zijn voorlopige 2e duifkampioenschap moeten afstaan.

De eerste en vijfde duif waren onze getekenden, wellicht halen die samen nog wat meer punten binnen dan onze slechtste vlucht met de getekenden waardoor we nog wat plekken kunnen stijgen. We gaan het zien.

Nu om 15.15 uur wachten Sabine en Jan nog op 1 duif van de 20.

Onderstaand de aankomsttijden van onze duiven.

De laatste (onderste) 7 doffers mochten in huis blijven.

Onderstaand onze duiven in de verenigingsuitslag.

Dan nu onderstaand onze duiven in de CC4 uitslag.

We hebben geen uitschieter vandaag. Wel 9 duiven van de 20 die mee waren bij de eerste 100. Het kan slechter.

4e Grootmeester is een mooie afsluiting van het seizoen 2023. We hebben dit keer geen echte uitschieter maar we kunnen tevreden zijn met de uitslag.

De uitslag van geheel Noord en de complete afdeling bespaar ik u. We komen niet mee met de liefhebbers die aan de westkant wonen. Om u een voorbeeld te geven, de vereniging in Tubbergen heeft genoeg prijsduiven 1 op 3 met een snelheid van 1.198 meter per minuut, dan is er in geheel Hengelo van de 335 duiven nog geen duif terug. Nog drie andere voorbeelden:

  • 1. Arnold Paalman (Laren) pakt maar liefst de eerste 13 prijzen van geheel de afdeling met 152 duiven mee. Arnold proficiat, wat een geweldige uitslag. Maar hij heeft al 83 voor mijn eerste duif zitten.
  • 2. Kamp/Kippers (Rijssen) pakken de eerste plaats in de CC2 en zetten een geweldige uitslag neer. Maarten en compagnons van harte proficiat met deze overwinning en mooie uitslag. Van de 53 ingezette duiven staat er al 27 duiven voor mijn eerste duif.
  • 3. Jan Nijboer (Geesteren) had er 99 mee en pakt er al 43 voordat ik nog moet beginnen.

Daarom is het soms verstandig om naar je eigen verenigings en CC uitslag te kijken en maar niet verder. Wij hebben 8 duiven zitten bij de eerste 13 duiven in Hengelo, dan is er nog geen Hengelose liefhebber die twee duiven heeft.

Van de bovenstaande drie liefhebbers kunt u een duif aanschaffen tijdens de bonnenverkopen van onze vereniging die volgend jaar 100 jaar bestaat t.b.v. Make a Wish.

In een aantal komende blogs leg ik u uit hoe het komt dat wij vorig jaar en dit jaar zo goed hebben gedraaid op de natourvluchten. Dat heeft met een aanpassing van het Van Zon hok te maken.

Ook de plannen voor het seizoen 2024 ga ik uit de doeken doen. Ik weet nu al wat ik wil, belangrijk is om zelf gezond te blijven zo heb ik zelf ondervonden. Wordt vervolgt.