03-06-2021 Dierenbescherming Zuid/Oost Drenthe.

Nog vrij laat om 21.26 wordt ik gebeld door de dierenbescherming Zuid/Oost Drenthe. Een vriendelijke mevrouw verteld mij dat ze net terug zijn met de dierenambulance en dat ze een duif uit de tuin bij particulieren hebben gehaald die er reeds 3 dagen zat. Ze waren via het ringnummer op mijn telefoonnummer uitgekomen. Toen eerst maar eens gevraagd wat het ringnummer van de duif is. Het is mijn jaarling doffer de 538. Natuurlijk ook gevraagd hoe de duif er aan toe is, het antwoord was dat de duif in orde was maar honger had.

De 538 had 5 vluchten gehad waarvan 3x prijs.

Onze 538 was afgelopen weekend weg gebleven van de africhtingvlucht vanuit Tienen (203km). Ik had er dat weekend 50 mee waarvan 20 naar Nanteuil en 30 naar Tienen. Er bleef 1 duif weg en dat was dus de 538. Ik dacht zelf dat de duif verongelukt was in verband met de kopwind welke de duiven hadden. Haast al mijn duiven kwamen mooi uit de Zuiderlijke richting wat haast nooit gebeurt. Des te gekker dat de 538 veel te ver is gevlogen en duidelijk de afslag gemist heeft. Zelfs met een staartwind kon hij niet meer van Drenthe naar huis komen. Maar wellicht is hij nog veel noordelijker gevlogen en was hij op de terugweg toen zijn brandstof op was.

De 538 in het konijnenhok.
Het is hier lekker vertoeven zal hij wel denken.

Heb met de vriendelijke mevrouw afgesproken dat ze de 538 een week gaan verzorgen en dan weer gaan los laten, zodat hij op eigen kracht weer thuis kan komen. De dierenbescherming stuurt mij een factuur op van 30 euro voor de kosten van het ophalen van de duif. Ik vindt dat prima want ze doen beslist goed werk, Sabine betaald de helft mee dus dan valt het reuze mee. De mevrouw van de dierenbescherming gaat mij bellen wanneer de duif wordt los gelaten.

Opvallend is ook dat ik steeds meer particulieren aan de lijn krijg met het bericht er zit een duif van U in onze tuin of op ons balkon. Ik heb jaren geleden een blog geschreven dat onze bond er werk van moet gaan maken om onze verloren duiven weer snel thuis te krijgen. Een pakketje voor 12 uur besteld is vaak de volgende dag in huis voor 6,75 euro. Dat moet ook logistiek kunnen met onze verloren duiven. Zou mooi zijn indien de NPO daar werk van ging maken en een commissie samenstelde om het verder uit te werken. Onderstaand het artikel.

Op vrijdag de 11 juni hebben we de duif opgehaald uit Emmen. De duif was afgelopen dinsdag los gelaten door de dierenbescherming in overleg met mij, maar in de plaats dat de duif weer naar Hengelo gaat heeft hij wederom het konijnenhok opgezocht. Daar is hij weer door de dierenambulance opgehaald. Onderstaand een aantal foto,s van de locatie van de dierenbescherming in Emmen. Dank voor de geweldige verzorging van de duif in het konijnenverblijf en bij de dierenbescherming.