03-07-2022 4e africhting Jongen.

Gisterenavond samen met Dini de vroege jongen in het donker gepakt en in de mandjes gezet. Ik wilde er 42 pakken maar helaas kwam ik niet verder dan 41 vroege jongen. Nummer 42 was niet meer aanwezig. Dus een lijst uitgedraaid van alle ringnummers van de vroege jonge duiven en bij het 1 voor 1 loslaten maar afvinken en kijken welk ringnummer er niet meer aanwezig is.

Zondagmorgen samen met Dini naar Hengevelde gereden en daar bij de eierboer de duiven los gelaten. Thuis had ik de klok aangezet op Unikon Web zodat ik op mijn telefoon kan zien wanneer de duiven over de antenne lopen.

Maar ik heb nog wel een klein probleempje op te lossen, mijn jongen kennen het door de dringers lopen nog niet om het hok binnen te komen. Wanneer de jongen los zijn dan heb ik de dakplaat van het rendeel er af liggen waardoor ze daar naar buiten en binnen kunnen gaan zonder over de antenne te lopen. Dus ik had nu het dakdeel niet geopend zodat de jongen via de antenne en dringers naar binnen moesten.

Hengevelde is maar 10 kilometer door de lucht en warempel binnen de 10 minuten piepte mijn telefoon reeds dat er jongen over de antenne waren gelopen. We waren nog druk bezig om de jongen 1 voor 1 te lossen. Het piepen op mijn telefoon ging lekker door en bij ons vertrek stonden er reeds 28 op de geconstateerde lijst van aankomsten. Dat gaat lekker dacht ik, en ik was zeer benieuwd hoeveel jongen er in het hok zouden zitten. Bij thuiskomst vloog er nog een koppel jongen van een goede 20 jongen. Bij het hok aangekomen zaten er welgeteld 8 jongen in het hok. Ik heb er nog wel een paar naar binnen geroepen maar ze hadden te weinig honger om de dringers te trotseren. Dus de dakplaat er maar af gehaald en de jongen naar binnen gehaald. Toen ik daar mee bezig was kwam ook het laatste jong terug van de africhting.

Net thuis gekomen belt er een liefhebber uit Hengelo op die het vroege jong vanmorgen had opgevangen welke ik miste bij het pakken van de vroege jongen. Meteen de jonge duif opgehaald en de liefhebber hartelijk bedankt voor het melden van de duif. Dus onze ploeg is weer compleet. Vanavond zetten we ze weer in de mandjes voor hun 5e africhting morgen bij de stuw in Haarlo.