04-07-2022 5e Africhting Haarlo 21 km. Ging zeer slecht.

Vanmorgen zoals ik gisteren reeds schreef de jongen 1 voor 1 los gelaten bij Haarlo. Het was wederom prachtig weer maar nu stond er meer wind. ZW3 draaiende naar W3 en NW3.

Ik heb 42 jongen los gelaten in exact 34 minuten tijd. Mochten de jongen goed afkomen dan was de planning om ze mee te doen met de africhting van morgen naar Kalkar een 68 kilometer voor mijn duiven. Dus ik was zeer benieuwd bij thuiskomst hoeveel er terug zouden zijn.

Meestal rij ik eerst met de auto naar de achteringang van ons zwembad om daar de mandjes te lossen, zo nu ook. Maar ondanks dat ik de natour jongen los had een 47 stuks kon ik geen enkele duif zien, ook niet in de lucht. Pffff das gek en geen goed teken. Na het lossen van de mandjes de auto voor het huis gezet en Dini begroet. Ik zag wat duiven door het raam voor het hok lopen, dus meteen naar buiten toe gegaan en naar het duivenhok. Er liepen er ongeveer een 20 buiten en de rest zat in het hok. Maar ik zag al gauw dat het allemaal natour jongen waren welke buiten liepen. In het hok gekeken en daar liep ik meteen tegen onze 502 aan die nog weg was van de zaterdag. Helaas gewond onder de vleugel maar hij kon dus nog wel thuis komen. Eerst hem apart gezet met voer en water. Toen de zoektocht hervat naar mijn vroege jongen en ja hoor daar zaten de eerste drie vroege jongen welke ik had weg gebracht. Dus 42 jongen afgericht en bij thuiskomst 3 jongen terug. Das niet best en ze kunnen zeker niet mee met de africhting naar Kalkar. Bij het binnenhalen van mijn jongen om 13 uur waren er 28 terug van de africhting. Nu om 14.15 uur als ik dit schrijf is net nummer 30 gearriveerd. Ze leren zo mooi wat en ik verwacht ongeveer de helft van de afwezige jongen vandaag nog wel terug.

Nummer 31 was om 14.35 uur terug. Om 15.08 uur was nummer 32 de rode terug. (972) Tevens nummer 33 wederom opgehaald bij T te Hengelo. Nummer 34 was om 16.31 uur terug. (964) Nummer 35 was om 17.14 uur terug. (944) Nummer 36 was om 19.20 uur terug. (985)

We gaan kijken wat er morgenvroeg nog komt.

Nummer 37 was dinsdagmiddag om 14.59 uur terug. (979)

Nummer 38 was woensdagmorgen om 8.16 uur terug. (942)

Ik was behoorlijk teleurgesteld dat deze africhting zo slecht ging dat onze jongen niet mee konden met de africhting vanuit Kalkar. (Die goed is verlopen) Nu op de woensdagmorgen vliegen de jongen zeer goed. Zelfs de vroege jongen trekken er nog op uit. Ze hebben ook mooie kleine koppen en witte neppen. We gaan nog steeds proberen om er een aantal mee te kunnen doen met de jonge duiven vluchten. Wordt vervolgt dus.