03-08-2018 Bierges Jong (Te laat voor de uitslag)

Vanavond 3 jongen ingekorfd voor de wedvlucht Bierges. 

Bierges is voor mij een afstand van 209.660 kilometer. 

Voor morgen is de voorspelling een Noorden tot Noordoosten wind met een windkracht van 1 tot en met 3.

Zal dus een pittige vlucht worden aangezien het morgen 32 graden wordt. Hopelijk worden ze op tijd gelost want morgen om 10 uur is het reeds 27 graden en om 11 uur al 29 graden. Aangezien ze niet veel harder gaan dan 70 kilometer per uur zullen de eersten dus een drie uurtjes nodig hebben om thuis te komen. Lossen om 7 uur betekend aankomen om 10 uur met een temperatuur van reeds 27 graden. Aangezien het morgen een afdeling lossing is zullen de duiven van de liefhebbers uit Westerhaar/Sibculo/Vroomshoop etc. er nog ruim een half uur langer over moeten vliegen omdat deze de grootste afstand hebben. 

Werd vorige week de vlucht nog verplaatst van de zaterdag naar de zondag, nu werd daar geen gebruik van gemaakt. Wel heel opvallend want voor de zondag worden er lagere temperaturen voorspeld. Zo is de verwachting voor de zondag om 10 uur nog maar 21 graden en om 11 uur nog maar 23 graden. Dat scheelt aanmerkelijk met de temperaturen op de zaterdag. 

Ik denk dat het belang van de duivensport het veel verstandiger zou zijn geweest om de vlucht een dag uit te stellen. Nu werd alleen het inkorf tijdstip verplaatst van 17.30 uur naar 19.00 uur. 

In de CC de Graafschap hebben nog maar 48 liefhebbers (van de ruim 100) ingekorfd met een totaal aantal van maar 633 jonge duiven. 

Ik verwacht morgen een zeer lastige vlucht met veel achterblijvers omdat de hitte ze te dorstig maakt met alle gevolgen van dien. Zelfs een lossing om 07.00 uur zal dat niet kunnen voorkomen. 

De duiven werden om 7.30 uur gelost en gelukkig werd het een redelijke vlucht met ongeveer nog een 10% aan achterblijvers.

Onze eerste duif melde zich pas om 11.05 uur en was helaas te laat om op de uitslag te komen. Ze had voor 10.40 uur moeten komen om nog een prijs mee te kunnen pakken. Het tweede jong was er pas om 12.38 uur en de derde is zondagmorgen om 08.12 uur gearriveerd.

Bij het inkorven vertelde Arnold Paalman al dat deze vlucht zou laten zien wie de jonge duiven specialisten zijn en dat klopte ook want de liefhebbers die de jongen hebben verduisterd zodat ze mooi in de pennen blijven zitten en nog een mooie volle vleugel hebben, zaten met meerdere duiven mooi op tijd.

Aangezien er voor mij geen eer meer is te behalen en mijn jongen geen volle vleugels meer hebben omdat ze niet verduisterd zijn heb ik besloten te stoppen met het inkorven op de jonge duiven vluchten.

We gaan nu de spaarzame tijd besteden om ervoor te zorgen dat we nog 3 Natour vluchten mee kunnen doen voordat het seizoen is afgelopen.