11-08-2018 Africhting Venlo (hele hok leeg gepakt)

Zo net het vlieghok mooi schoon gemaakt met de lampen erbij aan (22.00 uur) want buiten is het reeds donker.

Dat kon mooi want alle duiven op de kwekers na zijn mee naar de africhtingsvlucht vanuit Venlo. Venlo is voor mij een afstand van 87.940 meter dus morgen nog geen uur vliegen en de eersten zouden thuis moeten zijn.

Heb er mee 34 oude doffers, 36 oude duivinnen en 35 jongen, dat is in totaal een 105 duiven.

Had er nog 106 op de klok staan en 1 jong heeft er geen chip aan (is terug gekomen na het chippen) dus er zijn er twee pleite. Begin van de week met het binnen roepen van de ouden ineens bij de laatste 7 ouden een roofvogel welke 1 duivin te pakken kreeg en een meter of 3 van mij af op de grond met de duif ging zitten. Was er dus op tijd bij en de roofvogel is weer weg gevlogen maar kwam later nog wel even kijken of er wat te halen viel. Wellicht is hij er de oorzaak van dat er nu twee vermisten zijn. Misschien aangifte doen bij de politie dat er twee vermist zijn. Hahahahaha als we dat met zijn allen doen gaat er wellicht wat gebeuren met onze kromsnavel problemen in de duiven sport.

Voor morgen zuiden tot zuidwesten wind en veel bewolking met af en toe zon. De ouden zullen er geen probleem mee hebben en de jongen wellicht wat meer omdat deze nu ineens naar Venlo zijn na een 5 tal afgericht te zijn maar dat is nu reeds weer een beste tijd terug. Nu helaas geen tijd voor in verband met de leuke en drukke werkzaamheden met ons nieuwe huis in Hengelo O. 

Voor morgen verwacht ik de meeste ouden wel terug, wellicht blijven er een paar herintreders achter. Het gros zit op verse eitjes dus ze zullen wel naar hun nestje willen. Bij de jongen verwacht ik er 5 terug van de bevlogen jongen van de 6, van de ander 29 hoop ik er een 15 terug te mogen zien of meer. Dus morgen zouden er een 88 op de klok moeten staan, alles wat er meer op staat is mooi meegenomen. 

Planning is om van deze ploeg maar een koppel of 15 tot 17 mee te nemen naar Hengelo dus de selectie zal best streng worden. Daarnaast gaan alle 13 koppels kwekers mee naar Hengelo. Binnenkort naar Martin van Zon op bezoek om zijn hok te bekijken want ik wil graag een Van Zon hok hebben in Hengelo O. Wellicht maak ik daar een aparte reportage over. 

De duiven werden in Venlo in 2 groepen gelost. De duiven van CC de Achterhoek waar Neede onder valt werden om 10.00 uur gelost. De duiven van CC de Graafschap waar Lochem onder valt werden een kwartier later gelost dus om 10.15 uur.

We zagen de eerste duiven van de liefhebbers uit Neede op 10.57 uur over komen, die hadden er dus 57 minuten voor nodig om een afstand van ruim 87 kilometer af te leggen. Dat houdt dus in dat we dan om 11.12 een duif zouden moeten kunnen draaien om aan dezelfde snelheid te komen als die van de liefhebbers uit Neede.

We waren al strak aan het oppassen als ineens 2 duiven via de Duitse kant komen aan gevlogen en een 2 tal rondjes boven het hok gaan draaien. Welgeteld om 11.11 uur worden ze geconstateerd. Het verloop van de oude duiven is vlot te noemen.

Om 11.13 waren er reeds 14 duiven.

Om 11.16 waren er reeds 29 duiven.

Om 11.19 waren er reeds 40 duiven.

Om 11.23 waren er reeds 50 duiven.

Om 11.27 waren er reeds 60 duiven. 

Bij de eerste 60 duiven op het hok zaten maar 2 jongen, dus 58 ouden van de 70 in totaal binnen het kwartier weer in het hok. 

Vanaf 11.28 uur beginnen de jongen te komen. 

Wij zijn vertrokken naar ons nieuwe huis in Hengelo om 12.10 uur en toen stonden er op de klok een 79 duiven waarvan 66 ouden van de 70 en 13 jongen van de 35.

Bij thuiskomst om 20.00 uur stonden er 88 duiven op de klok, 68 ouden van de 70 en 20 jongen van de 35. Dus exact het aantal duiven wat ik gisteren op dag 1 terug verwachte.

Maar om 20.26 uur kwam er nog een jong zodat er nu 89 terug zijn in totaal.

Opvallend dat de eerste twee duiven (doffers) van de Duitse kant komen aangevlogen maar dat de rest nagenoeg allemaal van de Lochemse kant komen aangevlogen. Ze trekken dan toch mee met de koppels duiven van de Lochemse en larense liefhebbers.

Dit in tegenstelling met de duiven welke om 10.00 uur gelost werden want deze kwamen allemaal van de Duitse kant en beslist niet de Lochemse kant. 

Al met al een mooie africhting en morgen zullen er beslist nog wel een paar jongen bij komen.

Aanstaande zaterdag inkorven voor de eerste Natour vlucht welke op de zondag wordt vervlogen, ook dan zal alles weer de mand in gaan. Hopelijk is dan de wind en trek van de duiven ons gunstig gezind. 

Maandagavond waren er welgeteld 96 duiven terug, mis nog 2 ouden en 7 jongen. Valt me reuze mee dus best tevreden.